G4Media.ro

Ungaria: Cele mai mari șase partide de opoziție au bătut palma pentru…

sursa foto: Viktor Orban/ Facebook

Ungaria: Cele mai mari șase partide de opoziție au bătut palma pentru o coaliție anti-Fidesz la alegerile parlamentare din 2022

Cele mai mari șase partidele de opoziţie din Ungaria au convenit, marţi, asupra unei candidaturi pe liste comune și asupra principiilor viitoarei guvernări comune, transmite agenția MTI.

Este pentru prima oară când Fidesz, partidul condus de premierul Viktor Orban și care deține puterea de 10 ani, va avea de înfruntat o opoziție unită, într-un sistem electoral care privilegiază partidul de pe primul loc.

Documentul care cuprinde şase puncte a fost semnat de Péter Jakab, preşedintele Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună), András Fekete-Győr, preşedintele Momentum (Mişcarea Momentum), Erzsébet Schmuck şi Máté Kanász-Nagy, copreşedinţii LMP (Politica poate fi şi Altfel), Tímea Szabó şi Gergely Karácsony, copreşedinţii Párbeszéd (Dialog pentru Ungaria), Ágnes Kunhalmi şi Bertalan Tóth MSZP (Partidul Socialist Maghiar) şi de Ferenc Gyurcsány, preşedintele Coaliţiei Democratice, în Parlamentul ungar, în urma conferinţei de presă a partidelor transmisă online.

András Fekete-Győr, președintele Momentum, a vorbit despre lupta anti-corupție, statul de drept, libertatea presei și a anunțat un program anti-oligarhi, potrivit MTI.

Richard Barabás, purtătorul de cuvânt al formaţiunii Dialog pentru Ungaria, a amintit, la conferinţa de presă, că partidele de opoziţie au convenit să participe la alegerile din 2022 pe listă comună, cu candidaţi comuni. (Sursa Foto: Viktor Orban/ Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ca la noi ,3 partide nu au fost in stare sa invinga PSD .
    Fidesz va castiga detasat.

    • Nu numai că ”nu au fost in stare sa invinga PSD” dar ”partidul câștigător” a ”înfrânt mai detasat” ca niciodată în ultimii 30 de ani, se vede. Tot așa vor ”înfrânge” și râmătorii viktatorului guițător de 120 kg în viu, spre spaima copitatelor conservate worldwide great again.

  2. Cum ”cu strigături”, nu cu ”albedou” se ”trage” atunci când se emit ”opiniile argumentate” de la atâta balonare?

  3. G4media, ‘cele mai mari 6 partide’ ?
    pai doua dintre cele mai mari 6 partide din strutocamila nu pot fi masurate in sondaje… 🙂
    banditul de ex premier ghiurciani isi promoveaza nevasta candidat prim-ministru,
    copiaza metoda politica romulana

    is cumparati toti la gramada de gangsterul financiar si brusselistan

  4. Le urez succes. Așa face și Alexei Navalnîi în Rusia și deja partidul lui Putin a pierdut mult la nivel local.

  5. Cred că ar trebui ca dorința „adevărată”a poporului maghiar să învingă!