G4Media.ro

Ungaria anunță că îşi va produce singură cantitatea necesară de măşti /…

Ungaria anunță că îşi va produce singură cantitatea necesară de măşti / O companie va produce un milion de măști pe zi

Ungaria va reuşi să îşi producă singură cantitatea de măşti care îi este necesară în protecţia împotriva coronavirusului. Compania maghiară Vajda-Papír a pus în funcţiune, în localitatea Dunaföldvár, o linie modernă de producţie, care va realiza zilnic un milion de măşti medicale de bună calitate, a anunţat ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, la inaugurarea acestei linii de producţie, transmite MTI, citată de Rador.

În comunicatul de miercuri al Ministerului Finanţelor, ministrul Mihály Varga a subliniat faptul că investiţiile în industria sănătăţii vor face posibil ca Ungaria să îşi poată asigura singură cantitatea necesară de măşti şi vor contribui la relansarea economiei maghiare.

Guvernul Ungarei a contribuit cu 1,1 miliarde de forinţi (aprox. 3 milioane de euro) la investiţia în valoare totală de 1,4 miliarde de forinţi (aprox. 3,9 milioane de euro) realizată în cadrul Programului de sprijinire a industriei sănătăţii, a explicat Mihály Varga.

Oficialul ungar a relatat că prin intermediul acestei investiţii au fost realizate 16 noi locuri de muncă şi a fost asigurată păstrarea a 134 de locuri de muncă existente. Potrivit comunicatului, ministrul a subliniat că epidemia de coronavirus a arătat necesitatea realizării unor capacităţi de producţie în Ungaria.

De aceea, guvernul a decis să lanseze Programul de Sprijin pentru Industria Sănătăţii, în cadrul căruia au fost lansate 46 de investiţii în domeniul industriei sănătăţii, cu un sprijin guvernamental de 50 de miliarde de forinţi (aprox. 140 de milioane de euro).

Scopul programului este ca Ungaria să îşi poată asigura singură necesarul de echipamente de protecţie medicală, reducând gama de produse care trebuie achiziţionate din străinătate. Mihály Varga a subliniat că industria sănătăţii din Ungaria nu duce lipsă de cunoştinţe profesionale şi de oportunităţi de dezvoltare, iar guvernul trebuie să ofere sprijin în acest sens.

Prin urmare, s-a decis majorarea la 68 de miliarde de forinţi (aprox. 190 de milioane de euro) a bugetului actual al programului. Până în prezent, au obţinut finaţare proiecte care au făcut progrese în producţia de echipamente de protecţie, dispozitive medicale, materii prime farmaceutice şi produse de dezinfectare.

Attila Vajda, directorul general al companiei cu un capital exclusiv maghiar Vajda-Papír kft., a subliniat că linia de producţie poate produce 600 de măşti pe minut, ceea ce înseamnă până la 300 de milioane de măşti pe an. Necesarul de măşti al populaţiei Ungariei este de aproximativ 100 de milioane de bucăţi pe an, astfel încât Vajda-Papír poate furniza populaţiei, cu sprijin guvernamental, întregul necesar, a subliniat directorul companiei.

Attila Vajda se aşteaptă ca investiţia să se amortizeze până în 2026. Producţia a început deja: iniţial se vor produce 200 000 de măşti pe zi, iar peste 2-3 luni se va ajunge la capacitatea maximă, adică un milion de măşti pe zi, a mai precizat directorul companiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Așa ne mințea și Orban, că o să facem măști
  Am facut o pla oha, tot la turcaleți și chineji am dat bani pe măsti contrafacute,

  mai tineti mintea cum ne mintea ca toti romanii vulnerabili vor primi de la stat masti? si copii vor primi masti ca sa mearga la scoala? aha

 2. Oho, si ce mai promisiuni de care in final s-a ales praful romanesc!!
  Vineri 29 Mai 2020, G4media scria:
  G4media: „Ludovic Orban, în vizită la Techtex: E important că o companie românească fabrică măşti foarte bune. Și nu numai, pentru prima dată în România se asigură și producţia stratului filtrant din cadrul măştilor FFP2.
  Premierul Ludovic Orban a efectuat o vizită în cadrul fabricii Techtex din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureș, apreciind că este foarte important că o companie românească reuşeşte într-un timp foarte scurt să fabrice măşti chirurgicale şi măşti FFP2.
  „Aici, în Târgu Lăpuş, se fabrică măşti foarte bune şi nu numai măşti foarte bune, ci se pune la cale realizarea, producţia, pentru prima oară în România, a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, măştilor FFP2, straturi care asigură, de fapt, protecţia cea mai mare. Am şi văzut unde urmează să se instaleze această capacitate. (…) De asemenea, e important să fie pregătită să înceapă fabricaţia materialului atât de necesar care stă la baza realizării tuturor produselor de protecţie sanitară, cum sunt măşti, combinezoane, halate protectoare, bonete. Şi am venit să încurajăm această companie, care face paşi foarte curajoşi într-un domeniu extrem de important”, a afirmat Orban, conform Agerpres.
  Premierul a mai subliniat că fabrica Techtex este „o companie care are o activitate foarte importantă, mai veche, în domeniul producţiei de mobilă şi care îşi foloseşte experienţa şi pentru a putea să producem în România ceea ce avem nevoie în perioada de epidemie şi după perioada de epidemie”.
  Referitor la stoparea temporară a producţiei de măşti de la Dragomireşti (judeţul Dâmboviţa), premierul a precizat că „urmează să se lămurească domnul ministru în timp cât mai scurt, dar investiţia va fi folosită şi acolo se vor produce măşti de calitate şi va exista o producţie care să facă faţă cererii de pe piaţa românească”.
  „Oricum, utilajele sunt în garanţie, oricând se poate apela la echipe de service din partea furnizorilor liniilor tehnologice, linii automatizate, cum am văzut şi aici şi problema trebuie rezolvată”, a mai precizat Orban.

  Iar Virgil Popescu Minsitrul economiei inaugura zilnic cate o Fabrica de masti romanesti!
  Nu peste multe zile, productia de masti romanesti a incetat… din viata…definitiv!

  Ungaria, insa, va produce.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.