G4Media.ro

Unde sunt banii pentru noul Spital județean Sibiu? Cel mai avansat proiect…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Unde sunt banii pentru noul Spital județean Sibiu? Cel mai avansat proiect din țară al unui nou spital riscă să rămână fără finanțare

Anunțat a fi scos la licitație pentru construire și dotare în toamna acestui an, noul Spital județean Sibiu nu are, deocamdată, finanțarea asigurată, după cum rezultă din răspunsurile primite de Turnul Sfatului de la Guvern.

Pentru cei aproape 600 de milioane de euro necesari noului spital există planuri care depind de decizia politică.

Turnul Sfatului a discutat cu politicienii pe acest subiect, iar disputa politică și asumarea unui obiectiv pe linie de partid riscă să lase spitalul fără finanțare.

Proiectul de 595 de milioane de euro, cu tot cu TVA, al noului Spital județean Sibiu ar urma să fie scos la licitație în cursul lunii septembrie 2022, a anunțat conducerea administrației județene zilele trecute. Cu toate acestea, acest cel mai mare proiect derulat la Sibiu în ultimii 32 de ani nu are finanțarea asigurată deocamdată. Tocmai de aceea, Consiliul Județean Sibiu a arătat că va introduce o clauză suspensivă: contractele scoase la licitație vor intra în vigoare numai după ce există banii necesari.

Din cei zece parlamentari de Sibiu, plus cel al minorității germane, Ovidiu Ganț, și cel al deputatului UDMR, sibianul Benedek Zacharie, cărora le-am trimis întrebările, nu au răspuns deloc doi aleși. Este vorba de Dan Barna (USR), cel care a fost vicepremier chiar responsabil cu PNRR-ul, și Gheorghe Adrian Cătană, senator AUR.

Unii parlamentari susțin că nu au fost contactați pentru a face lobby pentru cel mai important proiect al Sibiului. Printre ei, parlamentarul minorității germane, Ovidiu Ganț.

”Consiliul Județean Sibiu nu mi-a semnalat problema. Acum că mi-ați spus, voi adresa întrebări parlamentare miniștrilor respectivi. Ar fi util ca administrația să ne spună când are probleme, chiar dacă nu reprezint partidul de guvernământ”, arată Ovidiu Ganț, deputat FDGR, reprezentant al minorității germane.

Ancheta despre banii pentru spitalul Sibiului poate fi citită integral în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. S-au facut angajari la stat . Bugetari de lux.
  Lasa ca sa castige si ei o paine.
  Spital nou va trebuie ?
  Ala vechi de ce nu era bun ?

 2. Banii de spital sunt in mărirea cu 20 la a sută la magistrați,în pensiile politicienilor și ale primarilor,a celor care lucrează cu fonduri UE! dacă sunteți vite, tăceți și rumegați!!!

 3. 600 de milioane de Euro pentru un spital? Va dați seama câți politicieni ar putea deveni milionari cu banii ăștia? In Romania nu se va finaliza niciodată o asemenea investiție!

 4. CHELTUIELI BUGETARE CRESCUTE DE PESTE DOUA ORI IN NUMAI 3-4 ANI.
  SALARII, SPORURI, SINECURI, PRIVILEGII CRESCUTE DE CEL PUTIN DOUA ORI.
  TOATE PENTRU CEI DIN PARTID SI SECURITATE.

  CEILATI MACHETE….

 5. E ceva firesc când USL guvernează…Politică lor e să mănânce căcat și să blocheze orice lucrare de infrastructură.