G4Media.ro

Undă verde pentru judecarea lui Alexandru Cumpănașu, după ce instanța a respins…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Undă verde pentru judecarea lui Alexandru Cumpănașu, după ce instanța a respins contestațiile acestuia la sesizare / Decizia poate fi atacată

Tribunalul București a respins, joi, contestațiile lui Alexandru Cumpănașu față de sesizarea instanței, după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile.

În decembrie 2022, Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Este vorba de dosarul în care Alexandru Cumpănașu este acuzat de procurorii DNA Constanța că a mințit în privința studiilor superioare atunci când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA.

Conform procurorilor, Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Potrivit declarației de avere semnate cu ocazia candidaturii la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA în 2018 și alți 4900 lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI).

Conform procurorilor, inculpatul ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

G4Media a arătat cum Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector – toate aceste instituții au fost parteneri în proiecte de zeci de milioane de lei cu Asociația pentru Implementarea Democrației, ONG-ul fondat și condus de Alexandru Cumpănașu. Același personaj acuza Statul român de mafiotizare și amenința cu ”destructurarea” acestuia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu-mi fac iluzii ! O sa uzeze si de calea asta de atac, dupa care pana vor fi epuizate judecatile in toate fazele procesuale, tocmai bine va interveni prescriptia raspunderii penale si excrocul va scapa !
    PS. Reteta a fost incercata cu succes de nenumarate ori pana acum ! :((