G4Media.ro

Una dintre companiile americane care dezvoltă un vaccin anti-coronavirus anunță că ar…

Una dintre companiile americane care dezvoltă un vaccin anti-coronavirus anunță că ar putea distribui vaccinul personalului medical în toamna acestui an dacă testele clinice sunt pozitive

Directorul general al companiei farmaceutice americane Moderna Therapeutics, Stéphane Bancel, a anunțat într-un interviu pentru Le Figaro că dacă testele clinice sunt reușite ar putea furniza primele doze de vaccin către personalul medical și pacienții cu grad mare de risc încă din această toamnă.

Vaccinul dezvoltat de Moderna Therapeutics este unul dintre vaccinurile-candidat aflate în stadiu avansat de testare, având sprijinul National Institutes of Health (din cadrul Departamentului American al Sănătății).

Directorul companiei a anunțat că pe 16 martie a fost lansată faza 1 a studiului clinic, cu teste pe 45 de persoane din Seattle. Cu acordul FDA, agenția americană a medicamentului, compania va grăbi testările din fazele 2 și 3, astfel încât, dacă toate rezultatele sunt bune, în toamna anului vaccinul va putea fi livrat către primele câteva mii de persoane.

Stéphane Bancel a mai anunțat că firma americană crește progresiv capacitatea fabricii din Boston astfel încât să poată produce lunar câteva milioane de doze de vaccin.

Sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si fundatia Gates deja il are dat spre aprobare in multiple tari si 7 fabrici noi gata sa produca la scara de miliarde in scurt timp, incepand din toamana-iarna. Deci ceilalti au pierdut trenul in sparanta de a face profituri la nivel de miliarde, pentru ca prin fundatia Gates nu vor fi altele decat costurile strict de producere, si nu adaos de profit… Hi hi, ha ha.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.