G4Media.ro

Un vaccin oral anti-covid, realizat de o companie israeliană, va începe să…

Un vaccin oral anti-covid, realizat de o companie israeliană, va începe să fie testat în Africa de Sud

Compania farmaceutică israeliană Oramed a obţinut autorizaţia Africii de Sud pentru a începe luna viitoarea testele clinice ale unui vaccin oral împotriva COVID-19, numit Oravax, relatează vineri EFE.

„Candidatul la vaccin împotriva COVID-19 ar putea oferi o soluţie potenţială la pandemie, fie ca doză de rapel, fie pentru cei care încă nu s-au vaccinat”, notează într-un comunicat directorul executiv al Oramed, Nadav Kidron.

Acest vaccin sub formă de pastilă „va elimina barierele pentru o distribuire rapidă şi la scară mare, ceea ce ar permite autoadministrarea sa acasă”, a precizat Kidron.

Autoritatea de Reglementare a Produselor Sanitare din Africa de Sud a început deja înscrierea pacienţilor pentru faza 1 a testelor clinice, care se va realiza la scară mai mică şi la Tel Aviv, în aşteptarea aprobării Ministerului israelian al Sănătăţii.

Obiectivul companiei Oramed, înfiinţată la Ierusalim în 2006, este de a avansa cât mai repede posibil în faza 1 în Africa de Sud, pentru a completa cât mai rapid fazele 2 şi 3 şi a obţine aprobarea utilizării sale în procedură de urgenţă.

Kidron a subliniat că în multe ţări, mai ales din Africa, oamenii preferă pastilele în loc de injecţii, astfel încât vaccinul oral ar fi o soluţie facilă şi eficace acolo unde există rate mici de vaccinare.

Oravax este o versiune orală a unei doze unice a vaccinului candidat, dezvoltat în colaborare cu Premas Biotech, cu sediu în India, despre care s-a anunţat în martie că a generat cu succes anticorpi după administrarea sa la porci.

Se aşteaptă ca pastila să fie echivalentă cu o simplă vaccinare iniţială, având în vedere că nu va trebui depozitată la temperaturi scăzute şi va elimina necesitatea prezenţei de profesionişti care să facă injecţiile.

sursa foto: Facebook/Oramed

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. NU MAI AI CU CINE VORBI ACUM ,DAR, DACA AM INVESTI SI NOI IN VACCINUL ROMANESC ONXCOGEN ?!?

  2. ONCOGEN,SCUZE !

  3. inca o curajoasa anonima de la loxistul redactiei!

  4. de ce aleg sa faca experimente in Africa ! ?!? De ce Africa de Sud ? De ce unii au ales Kano, Nigeria ? …etc