G4Media.ro

Un tigru de la o grădină zoologică din New York, testat pozitiv…

sursa foto: Pexels

Un tigru de la o grădină zoologică din New York, testat pozitiv cu noul coronavirus

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat duminică autorităţile guvernamentale americane, citate de DPA şi Reuters.

O femelă de tigru malaezian în vârstă de patru ani, al cărei nume este Nadia, se numără printre mai mulţi lei şi tigri de la Bronx Zoo care au dezvoltat tuse uscată, a precizat într-un comunicat Societatea pentru Conservarea Faunei Sălbatice, care administrează grădină zoologică newyorkeză.

Nu se cunoaşte modul în care virusul afectează alte specii. Felinele mari au prezentat o pierdere a apetitului, însă societatea a transmis că se aşteaptă ca toate animalele să se recupereze.

Femela de tigru a început să prezinte semne ale acestei maladii respiratorii la sfârşitul lunii martie, cel mai probabil în urma contactului cu un lucrător de la grădina zoologică, purtător asimptomatic al virusului, a indicat într-un comunicat Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA). Paul Calle, veterinar-şef la Bronx Zoo, a declarat pentru Reuters că nu este cunoscută identitatea angajatului care a infectat tigrul. „Este prima dată când oricare dintre noi şi de oriunde din lume ştie că o persoană a infectat animalul şi că animalul s-a îmbolnăvit”, a spus Paul Calle, adăugând că intenţionează să distribuie informaţia altor grădini zoologice şi instituţii.

Potrivit USDA, acesta este primul caz de infectare a unui tigru cu COVID-19, o boală care provoacă probleme respiratorii.

Grădina zoologică newyorkeză a fost închisă la jumătatea lunii martie, iar primul tigru a început să prezinte simptome în data de 27 martie.

Nu există dovezi care să sugereze că animalele pot infecta oamenii cu noul coronavirus, a precizat USDA, care a avertizat însă persoanele care prezintă această boală să limiteze contactul cu animalele de companie şi cu alte animale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. hm, daca te musca asta… ai pus-o

  • Dar pisica neagră nu e oare inrudită cu tigrul?
   Am pus-o…
   „Miți, să-ți ții coada la distantă, auzi!? Că altfel te vei linge in sec pe bot…!”

  • Pisicile astea fac ce vor .
   In cazul particular covid egoismul lor este benign, se pare ca se limiteaza la a lua.
   Altfel nu stiu cum ne-am descurca. Orice motan tinut in casa cand el vrea sa umble tele-leu devine un tigru indiferent de culoare.