G4Media.ro

MAE: Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în…

MAE: Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus

Un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia are coronavirus, a anunțat Ministerul român de Externe. Pe vas se aflau 17 români. Tot un număr de 17 români sunt și pe o altă navă de croazieră care a acostat în Cambodgia după ce a fost refuzată de mai multe țări asiatice.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, precizează MAE.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia.

Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români, mai precizează MAE.

Context. Diamond Princess a ajuns în urmă cu aproximativ 10 zile în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului, iar de atunci este în carantină. Peste 130 de persoane de la bord au fost depistate până acum cu coronavirus și au fost spitalizate. Restul membrilor echipajului și pasagerilor, în general persoane în vârstă de diferite naționalități, au rămas în carantină la bord, perioadă care s-ar putea prelungi până în 19 februarie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut Japoniei să ia toate măsurile necesare pentru a-i asista pe pasagerii de pe Diamond Princess rămaşi la bord, inclusiv măsuri de sprijin psihologic.

O altă navă de croazieră americană, căreia i s-a interzis să acosteze în cinci porturi din Asia, de teama epidemiei de coronavirus, a ajuns joi în Cambodgia, unde pasagerii săi vor putea debarca în sfârşit, au relatat AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Cei 1.455 de turişti aflaţi la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au îmbarcat pe 1 februarie în Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau să îşi continue călătoria spre Japonia.

Cu toate acestea, de teama epidemiei care a făcut deja peste 1.300 de victime, în principal în China continentală, a fost interzisă acostarea pachebotului în arhipelagul nipon, apoi în Taiwan, în Filipine, pe insula americană Guam şi în sfârşit în Thailanda. Prin urmare, pasagerii au rătăcit pe mare peste 10 zile.

Miercuri, premierul cambodgian, Hun Sen, a decis să permită navei să acosteze în portul Sihanoukville (sud).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Tot ce putem spera este ca pacientul roman sa fie unul dintre numerosii pensionari de lux din Romania. In caz contrar, sa-i dea Dumnezeu sanatate sa se intoarca acasa sanatos, ca noroc sa fie tratat in Japonia si nu in Romania, a avut destul!

  2. Să fie sănătos și să se bucure în continuare de croazieră.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.