G4Media.ro

Un raport al Senatului francez consideră că este prematură ridicarea MCV pentru…

sursa foto: Comisia Europeană

Un raport al Senatului francez consideră că este prematură ridicarea MCV pentru România și Bulgaria: Progresul real nu poate fi confirmat doar prin angajamente politice

Un raport privind statul de drept în Uniunea Europeană al Comisiei pentru afaceri europene din Senatul francez consideră că este „încă prematur” să se „pună capăt” Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României și Bulgariei, susținând că „progresul real nu poate fi confirmat doar prin angajamente politice”.

Raportul insistă în recomandările sale că Uniunea Europeană ar trebui să fie „exemplară” în promovarea și respectarea statului de drept, cere Guvernului Franței să sprijine raportul, inclusiv „în negocierile actuale și viitoare din Consiliu” și să includă respectarea statului de drept în prioritățile Președinției franceze a Consiliului Uniunii, din prima jumătate a anului 2022.

Raportul este redactat de senatorii Philippe Bonnecarrere și Jean-Yves Leconte și a fost înregistrat la Președinția Senatului pe 18 martie.

În documentul consultat de G4Media, senatorii francezi își exprimă îngrijoarea în legătură cu declinul valorilor europene, amintind de populismul și „democrația iliberală”, promovate în Ungaria de premierul Viktor Orban, dar susținând totodată că „nici o țară nu poate fi considerată a priori ca fiind imună la un tip autoritar”.

„Mai mult, dacă Uniunea Europeană a stabilit ca o condiție aderarea pentru țările candidate („criteriile de la Copenhaga”) respectarea statului de drept, este în cele din urmă destul de neputincioasă în fața abuzurilor potențiale ale statelor sale membre în acest domeniu. În realitate, declinul statului de drept în Uniunea Europeană nu a fost prevăzut”, subliniază raportul din Senatul francez.

Raportul subliniază că statul de drept „este abuzat” ocazional și în alte state membre, cum ar fi în România, Bulgaria, Malta sau Slovacia.

Referindu-se la Mecanismul de cooperare și verificare aplicat Bulgariei și României, la aderarea, la 1 ianuarie 2007, raportul notează că MCV a fost conceput ca un dispozitiv temporar și că ar trebui să expire „atunci când cele șase criterii pentru Bulgaria și cele patru repere de referință pentru România au fost îndeplinite în mod satisfăcător”.

Senatorii francezi precizează că, în mod normal, Comisia Europeană trimite un raport, la fiecare șase luni, Parlamentului European și Consiliului, dar că, în 2020, Comisia nu a prezentat un raport scris, ci „un raport oral despre România și a considerat că recomandările sale din toamna anului 2019 privind Bulgaria erau încă valabile”.

„Prin urmare, nu a fost adoptată nicio concluzie a Consiliului în 2020, mai multe state membre, inclusiv Franța, contestând totuși această metodă”, precizează raportul.

După o analiză a recomandărilor Comisiei Europene, din ultimele rapoarte MCV publicate, senatorii francezi susțin că, în opinia Franței, MCV trebuie păstrat „atâta timp cât obiectivele de referință stabilite pentru fiecare țară nu sunt pe deplin atinse”.

„Trebuie remarcat faptul că Franța consideră încă prematur să se pună capăt MCV (…) apreciind că progresul real nu poate fi confirmat doar prin angajamente politice”, se precizează în document.

Raportul amintește și de invocarea articolului 7 din Tratatul UE în cazul Poloniei și Ungariei și de faptul că, în ciuda deciziilor Comisiei și Parlamentului European, Consiliul încă nu s-a pronunțat.

„Procedura prevăzută la articolul 7 din TUE, denumită adesea „opțiunea nucleară”, se află în prezent într-un impas”, se spune în raport.

sursa foto: Comisia Europeană

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

67 comentarii

 1. Justitia PSD a devenit justitia PNL. In rest, nicio schimbare.

  • Exact 👍🏻

  • Pnl = Psd. Klaus a plecat deja in vacanta pt 4 ani. In resti…prosti sunteti ca nu ati votat-o pe Dancila. Aia macar mai tine si cu oamenii si nu pleca in vacanta.

  • Nu am rezolvat noi chestii simple ca ISO 9001 in toate institutiile publice, cu fonduri UE,
   cum o sa rezolvam …

 2. MCV trbuie aparat precum drapelul patriei, altfel vom fi macelariti de mafia din justitie.

 3. Sper sincer sa fie mentinut inca cel putin un deceniu, cu posibilitate de prelungire …

  Pana cand o sa fim atat de buni incat n-o sa ne mai poata reprosa nimic. Buna gluma, nu? :))

 4. Absolut toate partidele care s-au perindat la guvernare trebuie ţinute strâns de koaie cu acest MCV.

 5. Si s-au trezit tocmai francezii, care au coruptie pana la cel mai inalt nivel al statului (vezi cazul Sarkozi) sa spuna ca noi avem coruptie….

  • In Romania coruptia e PANDEMICA. Adica noi suportam de multi ani pandemia de coruptie generalizata. Pandemia de Covid este influentata masiv de pandemia de coruptie din justitie.

   Fara pandemia de coruptie si incompetenta din justitie, azi Sosoaca si alti maimutoi erau in spatele gratiilor si nu ar mai fi avut cine sa-i indemne pe retardatii de romani sa nu se protejeze contra Covid.

  • Lasă i pe alții și uita te in curtea ta unde corupția începe de la grădinița…peste tot exista corupție dar nu la nivelul din România unde orice, dar absolut orice se face pe pile și relații…ultimul exemplu vaccinarea anti covid…in țara asta nimic nu funcționează conform normelor, protocoalelor, studiilor, științei și regulilor normale in general…

  • Justitia franceza condamna mafiotii si coruptii, justitia romana spala mafiotii si coruptii.

  • Nu MCV i-a speriat pe baronii sau mogulii noştri şi pe politicienii lor în 2017, ci faptul că au ieşit la proteste milioane de români. S-o lăsăm mai moale cu prieteniile de veche tradiţie şi alte politeţuri nefuncţionale. Ungaria şi Polonia merg înainte criticate cu floricele. Românii şi bulgarii rămân neprimiţi în spaţiul Schengen.

  • Au coruptie, dar Sarkozy e anchetat!
   Cand o sa-i vedem anchetati pentru CORUPTIE pe Dragnea si restul hotilor din politica romanesca, hoti care in 30 de ANI au facut averi uriase din salariile de bugetari!!!
   In Romania, DNA a pus lacatul dupa plecarea dnei Kovesi si dupa ce PSDragnea in cardasie cu ALDE si UDMR au macelarit Legile Justitiei!
   Iar, PNL timp de 1 AN cat a fost la guvernare, din Octombrie 2019, NU le-a modificat, abia acum Stelian Ion le-a modificat si le-a trimis la CSM!
   Cine s-a suparat?!
   Ludovic Orban, care in 2 Aprilie s-a declarat deranjat tare ca Legile Justitiei au ajuns la CSM fara sa fie mai intai discutate in coalitie, ca sa le macelareasca „specialistii” din UDMR, aia care le-au macelarit in cardasie cu PSDragnea si ALDE!!!
   Ar fi altfel Romania daca Justitia ar functiona precum Justitia din Franta!!!
   Nu exista Tara in lumea asta unde sa nu existe coruptie, PROBLEMA e cum functioneaza, cum reactioneaza Justitia din acea Tara mai ales cand e vorba depsre varfurile politicii!!

  • @lili, dă câteva exemple de „măcelărire” a legilor. Ce anume s-a măcelărit?

  • @Satyricon: Gasiti in ultimul MCV din 2017!!!
   O spun specialistii in Drept de la Brusssels, sa-i lasam pe ei, da?!!!

  • @Satyricon: Gasiti in ultimul MCV din 2019!!!
   O spun specialistii in Drept de la Brusssels, sa-i lasam pe ei, da?!!!

  • Ultimul MCV din 2019, scuze!!!

  • @lili, nu mă pune să citesc nu știu ce raport, cărapoarte MCV existau și pe vremea când legile erau făcute de gașca Băsescu.
   Dă-mi tu exact câteva exemple legate de ceea ce a măcelărit Dragnea. Cu cuvintele tale.

  • E greu cu cititul!
   Gasiti in Limba romana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. In Romania coruptia e PANDEMICA. Adica noi suportam de multi ani pandemia de coruptie generalizata. Pandemia de Covid este influentata masiv de pandemia de coruptie din justitie.

  Fara pandemia de coruptie si incompetenta din justitie, azi Sosoaca si alti maimutoi erau in spatele gratiilor si nu ar mai fi avut cine sa-i indemne pe retardatii de romani sa nu se protejeze contra Covid.

  • Ai dreptate prietene…din păcate este tragica situația…ca la noi la nimeni…

  • Uite asa gândește un comunist

  • @demos,@una
   PANDEMÍE, pandemii, s. f. Epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, cuprinzând mai multe țări, continente. – Din fr. pandémie.(dex online).
   “ In Romania (sic) coruptia e PANDEMICA…”
   Este o exprimare care arata nivelul vostru de cunostinte.
   Totusi, cum puteti cataloga in corpore romanii drept retardati ? Mamele voastre nu sunt românce?

  • @demos
   PANDEMÍE, pandemii, s. f. Epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, cuprinzând mai multe țări, continente. – Din fr. pandémie.(dex online).
   “ In Romania (sic) coruptia e PANDEMICA…”
   Este o exprimare care arata nivelul vostru de cunostinte.
   Totusi, cum puteti cataloga in corpore romanii drept retardati ? Mamele voastre nu sunt românce?

  • Guvernul tău 😁va considera retardați cu toate declarațiile populiste pe care le face…mint cu nerușinare ca și cum s ar adresa proștilor și neinstruitilor…pe Câțu, Orbán & Johanis sa te superi, nu pe noi…

 7. Tot soiul de narozi o tin langa cu MCV-ul, cum ca altfel i-ar lua dracu’ fara el. Adica observa coruptia si justitia strimba, stiu ca MCV-ul asta e de ani buni, prin urmare rezultate ioc (schimbarea nu vine dintr-un mcv, vine din interior, daca vine) si tot ii dau inainte, inertial.
  MCV-ul e doar un instrument folositor politic, dar nu noua, cu el se poate justifica respingerea cererii de aderare la Schengen, mai nou vor pute fi redusi si banii, pot fi facute multe porcarii in stil profesoral, vestic.
  Stiu ca la noi abunda id iotii utili.

  • citindu-ti comentariul iti dau dreptate ca e plin de id ioti… utili mafiei care a distrus tara
   Fara MCV….Schengen ???? O gluma sinistra pentru o tara in care doar ce a fost musamalizat dosarul 10 august cu ajutorul direct al PNL si Iohannis, o tara in care CSM-ul isi pregateste noi membrii cel putin la fel de corupti ca fostii, CCR-ul e condus de mafia kaghebista dirijata de la Moscova iar infractorii care au furat milioane de euro scapa de acuzatii pentru ca se prescriu faptele.

  • Sigur ca MCV-ul e un instrument slab, sigur ca poate fi utilizat si politic de catre Bruxelles, sigur ca si birocratia de acolo e tot o birocratie in definitiv (ineficienta si corupta) – dat asta e singura scula pe care o avem. Ale noastre le-am stricat demult. Suntem eşuati iar tu nu vrei sa bati cuiele din pluta cu surubelnita pe motiv ca nu e ciocan. Nu pare prea rezonabil …

   Romania mândru-nationalista este precum defavorizatul clasei, care e cooptat in echipa Cercului de stiinte al clasei, nu pentru merite academice – avand calificativ doar „suficient”, ci doar pentru a nu fi lasat prada vagabonzilor din jurul scolii, iar acum se apuca sa dea indicatii pedagogice despre cum trebuie tinute intrunirile. Si se mai si oțărăşte la ceilalti, ca doar e si el membru egal pe acolo, nu?

 8. Francezii astia cred ca ne mai pot speria cu MCV-ul.
  Nu ne pasa, noi avem aranjamentele noastre si o justitie cu fata umana

 9. „Problema corupției și problema statului de drept au fost rezolvate în România.”
  Klaun Iohannis, președintele României

 10. MCV trebuie menținut ani buni de acum încolo, este o pârghie împotriva corupției mizerabile din Valahia!
  Ne amintim cum Dragnea și Tudorel făceau ca toți dracii ca să se ridice odată MCV -ul ăsta, că nu mai suportă biata țărișoară…li s-a făcut chiar plângere penală Verei Jurova și lui Timmermans!
  Are și de ce să se ridice MCV -ul, numai realizări ale lui Iohannis și ale PNL (USR nu a avut timp, dar să nu disperăm, recuperează!), dintre care amintim:
  – numirea lui madam Hossu la DIICOT, cu soț inculpat de DNA, cu aviz nefavorabil de la CSM, cu o motivare care parcă era a lui Dragnea și cu consecința sinistră a îngropării dosarului 10 august!
  – promulgarea legii lui Mitralieră, care încurajează parcă evaziunea fiscală și pe care putea să o întoarcă în Parlamentul care nu mai este dominat de PSD!
  – menținerea încă a modificărilor legilor justiției ale lui Dragnea et comp, cu consecințe sinistre;
  – menținerea DNA în moarte clinică, nici măcar Tel Drum nu a apucat să fie trimis în judecată (dacă va fi…);
  – prestația politizată a unei Curți Constituționale care își bate joc de orice normă de drept!;
  Lista poate continua!
  După era Dragnea, când s-au încercat pe față subordonarea justiției borfașilor, ieșirea din UE și din NATO, transformarea României într-o Republică Moldova, acum PSD nu mai e la fel! Nu!
  E pro european, pro american (are nr. doi din NATO!), anti rus, nu se mai atinge de Justiție, acceptă regulile jocului, se căiește de trecutul dragnist și se leapădă de Dragnea, Nicolicea, Ciordache, Șerban Nicolae, Pleșoianu…
  Vi se pare o glumă, nu? Tot glumă vi se pare și faptul că între Ciolacu, Dâncu și Grindeanu, pe de o parte, și Orban, Țurcan și Alina Gorghiu, pe de altă parte, nu e nicio diferență?

  • Doua dintre ele sunt false.
   1.Promulgarea legii evaziunii fiscale era obligatorie.Presdintele incalca flagrant Constitutia daca o trimetea la Parlament,pentru reexaminare,(art.77 al.3 din Constitutie).
   2.Curtea Constitutionala functioneaza cu majoritate PSD,de mult timp,pentru ca mandatele judecatorilor sunt de 9 ani,ceea ce face ca atunci cand vine dreapta la putere sa aibe deja un fel de guvern pe cap.Cel putin in ultimul timp aceasta,prin deciziile sale,a contribit,inadmisibil, la structurarea bugetului statului si la agravarea efectelor pandemiei.Aici,Constitutia noastra arata ca nu avem o democratie autentica,de vreme ce noua putere instalata are unele aripi taiate,din start.
   In privinta celorlalte,as adauga doar o intrebare.Cum ar fi reactionat Jandarmeria in vremurile acestea pandemice,daca sefii ei ar fi fost sub ancheta penala,pentru ca actualii nu sunt rupti de fostii?

  • deci sefii Jandarmeriei care au pus la cale macelul din 10 august trebuie sa scape de raspundere penala ca sa nu existe probleme pe timp de pandemie ?????
   N-am auzit o mai mare imbecilitate ca asta
   Dar confirma ceva mult prea evident, ca PNL = PSD = MAFIA care distrige tara de 31 de ani prin alternarea la putere

 11. Si daca iese Macron peste cateva zile si ne spune ca l-a “convins” Ciolos sa isi schimbe pozitia? Baietii de la PR ii pregatesc lui Julien un culoar catre scaunul lui Klaus, dar vorba aia…nu poti sa faci din … bici.

 12. Concluzia mea este ca Iohannis, Catu, S. Ion, Scutea, Corbu patroneaza un sistem corupt. Dar sa vedem pe cine blameaza comentarzii:
  A. premierul
  B. ministrul de interne
  C. primarul de sector
  D. Dracnia.

 13. Dacă luam niște armament de la ei să vedeți ce raport favorabil ne făceau.

 14. Corect! MCV trebuie mentinut inca 10 ani, daca Justitia se curata de corupti. Daca nu, mai mult.

 15. Colcăie prostia pe aici. Menținerea mcv e un impediment pentru intrarea noastră în Schengen. Intrarea în Schengen ar reprezenta cea mai mare realizare a României de după 2007 și ca și atunci un mare boom economic pentru tara. Când vad postacii ăștia care latră pe aici cu menținerea mcv încep sa cred ca ne meritam soarta. Și voi ca și PSD-ul trageți tara în jos zi de zi. N avem nicio șansă decât sa li se facă altora mila de noi și sa ne mai arunce din când în când câte un os. Ca noi avem creierele extrem de mici și suntem auto distructiv.

 16. Problema suntem noi. Proverbul ăsta tâmpit, ca toate proverbele noastre, vă spune ceva?
  „Câinii latră, caravana trece”. Oh, Doamne!

  • Noi !? Fugiți de aici, nu putem fi „noi” cei vinovați de soarta noastră, de vreme ce ni s-a spus și ni s-a repetat cum că „alții” sunt vinovații, nu noi!

 17. Sufla lumea si in iaurt cu romanii astia.
  PAi declarativ am starpit tot raul dar dupa gardul vopsit exista leopardul in asteptare.

 18. MCV este un mecanism prea slab, dovada ca in Romania exista coruptie generalizata chiar si la 14 ani de la aderare. Justitia este in continuare sub papucul politicului si nu sunt sperante de reforma.
  Ar trebui un mecanism mai agresiv, bazat pe sanctiuni economice dure impotriva tarilor care incalca statul de drept. Sanctiunile, intr-o prima faza, sa fie dirijate impotriva celor aflati la conducere si in Parlament, iar apoi sa fie generalizate.

 19. UE și statul de drept, ce glumă proastă. Țările UE din Europa de Vest sunt cele mai tiranice de când a început gripa Chineză.

 20. Pe mine nu ma deranjeaza. Daca nu se respecta principiile statului de drept este normal sa se intample asta. Problema este ca peste 70% dintre diasporeni nu ne fac cinste. Deci este normala propunerea franceza!

 21. raport fals ,mizele sunt economice. diplomatia romaneasca trebuie sa actioneze ferm si agresiv pentru a stopa ipocrizia si minciuna din vest

 22. Hopa, lovitura de teatru frantuzesc!!
  Dle Johannis, in Romania s-a strambat statul de drept din Iulie 2020 pana azi, zic prietenii francezi!!
  19.07.2020: „De la Bruxelles, unde liderii statelor UE poartă negocieri prelungite, blocate sâmbătă de cele 4 state așa-numite frugale, dintre care țara cea mai vocală este Olanda, Klaus Iohannis a anunțat că România sprijină condiționarea fondurilor europene de statul de drept, o temă care NU mai pune probleme la București.
  „Ca și o notă, pentru România statul de drept nu este o problemă și nu ne opunem unei legături, fiindcă, din fericire, în România tema statului de drept a fost rezolvată în sens pozitiv prin referendumul de anul trecut și prin schimbările politice care s-au făcut, deci, iată, la acest capitol stăm bine.” a spus mandru Jphannis!
  Dle Johannis, guvenrul PNL a strambat statul de drept!!
  Mi-amintesc cum imediat 2 Asociatii ale Procurorilor au criticat dur declaratia lui Johannis, care era cu totul alta decat realitatea din Romanai!!

  Lasand gluma la o parte, intreb: CUM va influenta posibila mentinere a MCVului pentru Romania BANII care i-au fost alocati Romaniei, alea aproape 80 Miliarde Euro, daca MCV se va mentine?!
  Cand Parlamentul European someaza de LUNI de zile Comisia Europeana sa actioneze in privinta Ungariei si Poloniei si sa aplice Conditionarea Fondurilor de la UE de Statul de drept calcat in pcioare de Budepesta si Varsovia, cum spune PE!!!
  Oricum, urmatorul MCV urma sa consfinteasca spusele francezilor: NIMIC din ce a cerut ultimul MCV nu e realizat: trebuiau MODIFICATE Legile Justitiei si aduse la forma de dinaintea modificarilor inadmisibile facute de PSDragnea!
  Desi, in Octombrie 2019 cand a venit PNL la osul de ros, Johannis a PROMIS ca Legile vor fi REFACUTE, Predoiu NU s-a atins de ele!
  NICI azi NU sunt modificate si Votate in Parlament!
  Si nu numai Legile Justitiei, mai e si SIIJ si multe alte bube in acel MCV!
  In plus vedeti cum arata Deciziile judecatorilor in multe Dosare amanate sau clasate: dezastruoase(Dosarul 10 August, Dosarul revolutiei, Dosarul mineriadelor, lalaiala cu Dosarele unor politicieni celebri care au UCIS oameni- Daniel Chitoiu, etc)… toate astea inseamna Justitie si Criterii la Evaluarea Statului de drept…
  Drept care, seful DNA Crin Bologa a spus clar anul trecut in 18 Septembrie 2020 la intalnirea cu DECLIC:
  Catalina Hortopan, DECLIC: „Am stat peste 2 ore de vorbă cu Crin Bologa, seful DNA, care mi-a mărturisit că temerile noastre privind lupta anticorupție sunt fondate. În acest moment, DNA este blocat de LIPSA Legislației. Legile justiției au rămas în forma în care le-a mătrășit Tudorel Toader. Iar ministrul Justiției NU le-a modificat nici până în prezent, deși e de aproape 1 an la guvernare.
  DNA nu mai poate să lucreze la capacitatea maximă, pentru că e blocat de legi. Dar nimeni nu face nimic pentru a schimba lucrurile. Șeful DNA mi-a părut resemnat. „Lucrăm cum putem”, mi-a spus. Prea puțin pentru ce înseamnă adevarata luptă anticorupție.”

  Pai, cand francezii au citit asta, CE sa mai creada ei in declaratiile fara acoperire de la TV ale lui Johannis?!

  INTREBAREA: CUM ramane cu Fondurile de la Brussels?
  Ca, DACA MCVul va ramane, atunci ipocrizia de la Brussls e maxima: una spun in MCV si alta FAC cand Romania(si Ungaria si Polonia si Bulgaria si alte State!) ar primi BANI Europeni, desi au serioase probleme cu Statul de drept??!!

 23. 19 Iulie 2020, G4media: „Două Asociații ale magistraților critică dur afirmațiile lui Iohannis că România nu mai are probleme cu statul de drept: Președintele a ignorat recomandările MCV când a numit procurorii-șefi deși aveau aviz negativ de la CSM, Secția Specială nu a fost desființată, Legile justiției au rămas la fel.
  Asociația Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție au criticat duminică seară afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, potrivit cărora ”în România tema statului de drept a fost rezolvată în sens pozitiv prin referendumul de anul trecut și prin schimbările politice care s-au făcut”, avertizând că șeful statului a nesocotit rapoartele MCV când a numit procurorii-șefi deși aveau avize negative de la CSM, Secția Specială nu a fost desființată și nici celelalte modificări nocive aduse de PSD, ALDE și UDMR legilor justiției nu au fost corectate.
  Ultimele Rapoarte MCV au solicitat expres României să suspende imediat aplicarea legilor justiției și a ordonanțelor de urgență subsecvente, precum și să revizuiască aceste legi, ținând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, precum și de recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO.

  Cu toate acestea, nu s-a realizat niciun fel de progres real în legiferarea necesară pentru desființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, revizuirea sistemului de numire și revocare a procurorilor-șefi și limitarea rolul ministrului justiției în aceste proceduri, simultan cu creșterea atribuțiilor Consiliului Superior al Magistraturii, abrogarea limitărilor cu privire la libertatea de exprimare, materializate în obligația de abținere a magistraților de la „manifestarea sau exprimarea defăimătoare în raport cu celelalte puteri ale statului”, revizuirea normelor privind răspunderea materială a magistraților, cât timp acestea ignoră garanţiile minime pentru independența justiției, sau reorganizarea Inspecției Judiciare, prin reconsiderarea rolului și a atribuțiilor inspectorului-șef, inclusiv abrogarea O.U.G. nr. 77/2018.
  În cele 8 luni de funcționare sub o nouă conducere, Ministerul Justiției NU a prezentat niciun proiect serios care să încerce să revizuiască legile justiției în privința aspectelor nocive, constatate de toate entitățile internaționale relevante (Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, GRECO, Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni).”
  Gasiti restul Comunicatului pe G4media!

  Azi, Recomandarile din ultimele MCV sunt in acelasi stadiu ca in 19 Iulie 2020!
  Mai mult, in 2 Aprilie 2021, Ludovic Orban se declara deranjat tare ca Minsitrul Justitiei Stelian Ion a MODIFICAT Legile Justitiei, cum cere MCV, si le-a trimis la CSM fara a fi discutate in Coalitie ca sa le macelareasca la loc „specialistii” UDMR…UDMR fiind cei care alaturi de PSDragnea si ALDE le-au macelarit in 2019!

 24. Justiția colcăie de neisprăviți, constituiți în găști, iar ”lumea liberă a constatat că nu poate să aibă încredere în această mafie generalizată. Sunt și excepții în sistem, dar nu vor, nu pot sau nu sunt lăsați să ajungă la conducere, astfel că, de 30 de ani, bulibășeala s-a generalizat, iar ”magistrații” nu răspund pentru abuzurile lor.

 25. Probabil au primit informatii despre concursurile aranjate la INM pentru intrarea in magistratura, de magistrati asistenti, despre reprimirile in magistratura, despre promovarile la ICCJ si despre numirile in functiile de conducere ale judecatorilor. Toate sunt aranjate de gasca mafiota prin intermediul Liei Savonea!!!

 26. Am obosit si de MCV si de aderarea la Schengen. Sunt tinte miscatoare si vor ramane la fel pentru multi ani de acum inainte. Este felul simbolic al Occidentului de a ne spune ca suntem europeni de categoria a 2-a spre a 3-a si ca , de fapt, au gresit cand ne-au primit in UE in 2007

  • Nu, nu am gresit, cand am votat pentru a primi tara Dv in UE. Insa nu am realizat, cât de inradacinata este coruptia în România/ Bulgaria. Aceasta a fost grasala noastră. Am crezut (naivi) ca odată ce veți fi (RO si BG) in contact permanent cu institutiile europene, veți realiza ca coruptia, este un factor de regresiune al unei tari. Nu de avansare.
   .
   Lafel ne-am inselat si cu Polonia, Ungaria. Sub alte aspecte, insa ne-am inselat.
   Insa, din greseli se invvata.

 27. Noi vrem sa fim hoti, talhari si criminali, liberi si independenti, sa praduim si ruinam Occidentul daca se poate, nu doar romani pe romani.

 28. In conditiile in care magistratii gafaie sub dosare si tu,prin 2018,sa deschizi si mai larg usa pensionarilor lor anticipate,nu faci altceva decat sa blochezi functionarea normala a justitiei si sa afectezi profund respectatrea drepturilor omului.A,stai,cu scopul de a se favoriza „drepturile” infractorilor,mai ales a „gulerelor albe”.In Romania, drepturile omului au fost reduse la la drepturile infractorilor,la bresele pe unde ei sa scape de raspunderea penala.Au avut grija sa scoata din vocabularul codului penal cuvantul subminare.Stiu ei ce fac.Asa a fost vointa poporului,cum ar explica onorata majoritate de judecatori a CCR.

 29. S-a dovedit ca MCV e prea slab deoarece Romania nu e stat de drept iar coruptia e generalizata..
  Musamalizarea de catre PNL si Iohannis a dosarului 10 august si a atrocitatilor comise de PSD, CNA, Avocatul poporului, CSM si CCR care lucreaza pentru mafia securisto-kaghebista, hotii care scapa cu prescrierea sau dezincriminarea faptelor, LEGEA EVAZIUNII FISCALE care indeamna la hotie, impiedicarea repetata a romanilor sa voteze prin tertipuri de genul liste pe judete sau inducerea absenteismului prin televiziunile mafiotilor… arata ca Romania nu e stat de drept
  Ar trebui ca toti romanii care platesc taxe sa se uneasca, sa infiinteze asociatii si sa ceara in justitie ca sumele furate si nerecuperate datorita prescrierii sau legilor strambe sa se recupereze de la bugetarii care au facut posibile aceste nemernicii, judecatori, parlamentari, ministrii, autoritati ..

 30. Foarte bine ca aliatul nostru Franta ne tine la usa Europei, fara Schengen si cu MCV, asa trebuie !!

  Romania ar merita si sa nu mai primeasca fonduri UE, ca le fura PSD si PNL.

  Romania trebuie tinuta la colt, nu merita in Europa, pana nu scapam de PSD si PNL, trebuie sa votam USR in 2024, poate atunci intram in Europa.

  • uite aici putinistu anti-roman. Se ascunde sub numele ala de ciocolata si lui ii curge comunismul prin vene. te simti bine ba cand ii vezi pe romani amarati? si culmea mai vrei sa ii vezi amarati inca 3 ani. sub omule

 31. Franta este cheia pentru ca Germania sustine puternic integrarea tarilor din Est, iar Franta plus Germania au impreuna putere sa convinga celelalte tari.

  Macron este pro-european si sprijina aderarea Romaniei la Schengen cu sau fara MCV. Partidul pe care l-a creat (apropiat de USRPLUS) are guvernul si adunarea nationala, insa nu si senatul, care are o majoritate de dreapta (apropiati de PNL). Ori dreapta este mult mai circumspecta in general, scamatoriile facute de Olguta Vasilescu au avut si ele efectul lor. Pronosticul meu este ca Macron castiga alegerile in 2022 si decizia de aderare a Romaniei se va lua in toamna lui 2022 sau primavara lui 2023. Cred insa ca ar fi o nebunie sa se renunte la MCV fara a crea alt mecanism, cum este confitionarea fondurilor europene de statul de drept.

 32. @ ce bine ar fi sa cugeti un pic mai mult!Si pe mine ma revolta tergiversarea dosarului 10 August,dar asa cred ca s-a hotarat.Sa nu se puna in pericol siguranta sanitara,care poate duce la un dezastru.In ultimii ani,pe fondul unei justitii neputincioasee,slabita de coruptie,colectivitatile au inceput sa-si transeze de capul lor pretentiile,punandu-i pe noii guvernanti,fara suport mediatic,in fata faptului inplinit.Articulatiile puterii de dreapta sunt foarte fragile si au nevoie de timp pentru consolidare.Vreau sa sper ca aceasta este explicatia si nu alta.Eu mai astept.

 33. sefii jandarmeriei impreuna cu PSD au pus la cale si coordonat atrocitatile impotriva oamenilor pasnici si nu exista absolut nici o scuza pentru a-i face scapati
  Din contra, arata ca mafiotii pot face orice in tara asta, ajutati fiind de asa-zisa dreapta si Iohannis care intentionat au numit-o la DIICOT pe Hosu ca sa musamalizeze dosarele Black Cube si 10 august

 34. sefii jandarmeriei impreuna cu PSD au pus la cale si coordonat atrocitatile impotriva oamenilor pasnici si nu exista absolut nici o scuza pentru a-i face scapati
  Din contra, arata ca mafiotii pot face orice in tara asta, ajutati fiind de asa-zisa dreapta si Iohannis care intentionat au numit-o la DIICOT pe Hosu ca sa musamalizeze dosarele Black Cube si 10 august.