G4Media.ro

Un pui de urs a fost salvat de jandarmii băcăuani după ce…

Sursa foto: Acum TV

Un pui de urs a fost salvat de jandarmii băcăuani după ce se urcase într-un copac de frica unor câini / A fost botezat ”Norocel”

Un băcăuan a sunat la 112 pentru a chema autoritățile să salveze un pui de urs, refugiat într-un copac, de teama unor câini, relatează AcumTV.

Alertat de lătratul insistent al câtorva câini, un locuitor din zona Coada Lacului de lângă orașul Dărmănești, județul Bacău a vrut să afle motivul agitației acestora. Apropiindu-se de copac spre coroana căruia lătrau câinii, bărbatul a observat puiul de urs.

Jandarmii s-au deplasat în scurt timp, iar la sosirea acestora, ursulețul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.

”M-a impresionat foarte mult când acest micuț pui de urs a venit fără teamă către noi și mă bucur că l-am putut salva. Mulțumesc persoanei care a apelat numărul unic de urgență 112 și a făcut posibilă salvarea, deoarece nu ar fi supraviețuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. Puiul este bine în acest moment, este vioi și în grija specialiștilor”, a spus plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofițer operativ în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat „Norocel”, iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Lignum din Dărmănești, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, județul Harghita.

Sursa foto: Acum TV

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Felicitari jandarmilor, dar si celui care i-a anunțat.
    Putini romani sunt in stare de fapte bune săvârșite dezinteresat.

  2. Bravo jandarmilor dar si celui care a sunat la 112.
    Asa sa fue salvati toti ursuketii care raman fara parinti si nu numai.

  3. Bravo voua baieti! Ati salvat un suflet nevinovat! Un copil chinuit!

  4. Peste 2 ani când,ursul plin de bucurie, va veni la voi jandarmilor, să vă mulțumească, șefii voștri vor rămâne uimiți și incântați să vadă cât de repede fugiți.