G4Media.ro

Un pui de somn în timpul zilei e bun pentru creier: studiu…

Foto: Unsplash

Un pui de somn în timpul zilei e bun pentru creier: studiu University College London

O mică siestă în timpul zilei e utilă pentru creierul uman, arată rezultatul unei cercetări de la University College London, citată de BBC. Echipa a arătat că efectul siestei asupra creierului echivalează cu o întârziere a îmbătrânirii.

Cu toate acestea, oamenii de știință recomandă ca somnul să nu depășească o jumătate de oră. Tot ei recunosc că un somn în timpul zilei este dificil în multe joburi.

S-a demonstrat că somnul este esențial pentru dezvoltarea noastră atunci când suntem bebeluși, devine mai puțin obișnuit în timpul zilei la maturitate, dar redevine ”popular” după pensionare.

Unul dintre autorii studiului arată că sfatul de a trage un pui de somn este „ceva destul de ușor” de făcut în comparație cu pierderea în greutate sau exercițiile fizice care sunt „dificile pentru mulți oameni”.

Sănătatea generală a creierului este importantă pentru protejarea împotriva demenței, iar această afecțiune este legată de somnul perturbat.

Cercetătorii sugerează că somnul insuficient dăunează creierului în timp, provocând inflamații și afectând conexiunile dintre celulele cerebrale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...