G4Media.ro

Un profesor din Oradea acuzat că a fraudat un concurs de director…

Sursa foto: Pixabay.com

Un profesor din Oradea acuzat că a fraudat un concurs de director dă în judecată Inspectoratul Școlar: Vrea să fie repus în funcție / E acuzat de DNA că a falsificat nota de la examenul grilă

Profesorul Ioan Sorin Cuc cere în instanță anularea actului de demitere din funcția de director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea, relatează Agenția de presă Rador. A acționat în instanță Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru că l-a demis, după ce a fost inculpat în dosarul deschis de DNA Oradea pentru suspiciuni de fraudare a concursului de directori de școli în anul 2021. Acum, fostul director al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Oradea cere anularea actului administrativ prin care a fost demis.

Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Bihor (Secția I Civilă) în 16 august și este în materie de litigii de muncă.

În luna iulie 2021, profesorul Ioan Sorin Cuc a fost demis de la conducerea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” după ce DNA Oradea a anunțat că acesta are rolul de inculpat în dosarul penal în care este acuzat de complicitate la participație improprie la abuz în serviciu.

Pe 12 iulie 2022, procurorii DNA Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Mioara Țigan, fost director al Casei Corpului Didactic Bihor și președintele comisiei de examinare pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În același dosar, a fost inculpat și Cuc pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz serviciu, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în forma instigării.

La o zi după ce procurorii DNA au anunțat că directoarea Casei Corpului Didactic Bihor este inculpată într-un dosar privind fraudarea concursului de directori, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demis-o din funcție.

Procurorii DNA Oradea au arătat că la susținerea probei scrise (grilă), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obținut o notă care să-i permită participarea și la proba interviului.

„În acest context, până la soluționarea contestației, inculpata Țigan Mioara, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin cu consecința măririi notei inițiale de la 5,60 la 7,00. Acest demers i-ar fi permis inculpatului Cuc Ioan Sorin sa se prezinte la proba interviului și câștigarea, în final, a concursului respectiv. Ulterior, la instigarea aceleiași inculpate, inspectorul școlar general al județului Bihor a emis, fără vinovăție, decizia de numire în funcția de director al Școlii Gimnaziale «Avram Iancu» Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin”, au precizat procurorii DNA Oradea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ăștia fac educația