G4Media.ro

Un primar PNL din județul Iași a făcut sex în birou cu…

Un primar PNL din județul Iași a făcut sex în birou cu două minore, victime ale unei rețele de traficanți. Una dintre fete fusese răpită de la școală cu câteva ore înainte

Primarul PNL din din Mogoşeşti-Siret, județul Iași, Damian Butnariu, a recunoscut în instanță că a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale“ cu două fete, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului. Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului și, ulterior, a încercat să se sinucidă, scrie Ziarul de Iași. Cazul este din anul 2007, iar proxenetul a fost condamnat abia în 2019 în primă instanță.

„Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște in fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată atunci când greșesc”, afirmă acum primarul.

Unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, în funcţie încă din 2004, a recunoscut în faţa judecătorilor că a beneficiat de serviciile sexuale ale unor fete traficate. Damian Butnariu, primarul PNL din Mogoşeşti-Siret şi unul dintre cei mai influenţi membri ai filialei judeţene liberale, a făcut sex cu două fete de 17 ani, chiar în sediul primăriei, plătind pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie din zona Paşcaniului. Informaţia apare în dosarul în care mai mulţi proxeneţi periculoşi din acea zonă sunt judecaţi, tardiv, pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008. Proxenetul care i-a vândut minore lui Butnariu, pe nume Adrian Buduroi, a fost condamnat la 15 ani de puşcărie şi obligat să dea statului banii pe care i-a primit de la primar, în schimbul serviciilor sexuale normale şi orale: 100 de lei, potrivit publicației.

Numele lui Damian Butnariu a ajuns în scriptele poliţiştilor de la Paşcani, pentru prima dată, în 2007. Atunci, o fată de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorită, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa. „Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi“, se arată în documentele de la dosar. Diana a povestit ce s-a întâmplat înainte de a ajunge ca prostituată în biroul primarului din Mogoşeşti-Siret. Fata a spus că, în acea vară, ea şi sora sa – în vârstă de 16 ani – au avut un conflict cu mama lor şi au plecat de acasă. Amândouă erau bursiere şi primeau alocaţie, şi au decis să se mute cu gazdă în Paşcani. Un tânăr la care au apelat le-a dus la Adrian Buduroi, care locuia în suburbia Fântânele din Paşcani. Acesta le-a abuzat sexual încă din a doua seară, scenele fiind filmate. „În zilele următoare, inculpatul a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va face publice înregistrări video ale relaţiilor sexuale întreţinute cu victima“, se arată în motivarea din 2019 a sentinţei prin care Buduroi a primit 15 ani de închisoare.

După doar câteva zile, mama celor două surori a făcut plângere, iar Buduroi a trimis fetele la Poliţie.

În toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. Acolo, se mai afla o copilă de 17 ani, şi un alt bărbat. Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“.

Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

În acelaşi document se mai precizează că primarul şi-a menţinut declaraţia şi în timpul procesului. Sentinţa nu este definitivă şi, în perioada următoare, procesul se va relua la Curtea de Apel Iaşi. Dacă vor considera relevant, judecătorii pot cere reaudierea ca martor a primarului din Mogoşeşti-Siret.

Contactat telefonic joi de „Ziarul de Iaşi“, primarul Butnariu a fost destul de incoerent. Nu a negat explicit declaraţia dată în faţa anchetatorilor, ci doar a motivat că nu îşi aduce aminte. „Hmmm, nu mai ştiu, e mult de atunci“, a bălmăjit primarul.

În timpul procesului, judecătorii au lecturat şi raportul de evaluare psihologică a Dianei, una dintre fetele de care a profitat primarul. Concluziile sunt terifiante: „Aceasta suferă de sindrom de stres postraumatic şi tulburări asociate acestuia (anxietate, depresie, furie şi iritabilitate crescute, experienţe intruzive, evitare defensivă, disociere, conflicte sexuale, comportament sexual disfuncţional, percepţie de sine afectată, comportamet suicidar, comportament sexual neadecvat, simptome somatice), ca urmare a experienţei traumatice la care a fost supusă de inculpatul Buduroi Adrian (viol, lipsire de libertate, trafic). Mai reţine instanţa că, potrivit specialiştilor, victima a descris cu claritate experienţa traumatică, iar limbajul nonverbal a fost congruent cu limbajul verbal.“

După apariția articolului în Ziarul de Iași, primarul Damian Butnariu a publicat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche și incheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor.

Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște in fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată atunci când greșesc.

Sunt membru al P.N.L. de la începutul carierei mele publice și ințeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață in acest caz.

Le mulțumesc tuturor cetațenilor comunității mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal și realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutățile.

Sănătate multă tuturor!”

Foto: Facebook Damian Butnariu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. mai e INCA membru pnl ?

  • La cei de etnie unele lucruri pot fi normale.
   PNL? aceeasi mizerie, Vela îmbratiseaza Cumpanasu, etc

  • Mai important este că respectivul a fost ales primar de comunitatea în care trăiește. Va dați seama în ce hal a ajuns societatea românească!?.. Proxenetul vine cu minorele la primărie, toți se fac că nu văd.. probabil că duminică îi găsești la biserică.

  • #MAFIA PNL E LA PUTERE!

  • ROMANIA = TAILANDA ueSS

   traim intr-o societate care promoveaza / protejeaza abuzul sexual

   poti face sex cu un minor care are intre 0 – 13 fara nici o problema

   Actul sexual cu un minor

   1968 – CEAUSESCU si comunistii

   Articolul 198

   Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex,

   care nu a împlinit vârsta de 15 ani,

   se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani

   și interzicerea unor drepturi.

   2009 – BOC + BASESCU + PREDOIU
   2016 – CIOLOS + PRUNA + IOHANNIS

   Art. 220

   (1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor

   cu vârsta între 13 şi 15 ani

   se pedepsesc cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

  • Art 222 – Racolarea minorilor în scopuri sexuale

   2009 – BOC + BASESCU + PREDOIU
   2016 – CIOLOS + PRUNA + IOHANNIS

   Fapta persoanei majore

   de a-i propune

   unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să se întâlnească, în scopul comiterii unui act dintre cele prevăzute în art. 220 sau art. 221, inclusiv atunci când propunerea a fost făcută prin mijloacele de transmitere la distanță,

   se pedepsește cu închisoare de la

   1 LUNA la UN AN

   sau

   CU AMENDA.

  • 2016 – CIOLOS + PRUNA + IOHANNIS

   Folosirea serviciilor unei persoane exploatate – Art. 216

   Fapta de a utiliza serviciile prevăzute în art. 182, prestate de o persoană despre care beneficiarul ştie că este victimă a traficului de persoane ori a traficului de minori,

   se pedepseşte cu închisoare

   de la 6 LUNI la 3 ani

   sau

   CU AMENDA,

   dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

  • Art. 216 INDICE 1

   Folosirea prostituției infantile

   Întreținerea oricărui act de natură sexuală cu un minor care practică prostituția

   se pedepsește cu închisoare de la

   3 LUNI la 2 ani

   sau

   CU AMENDA,

   dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.

 2. Traficantul de carne vie condamnat in prima instanta la 12 ani de la plangerea fetei !!!!!!! Primarul, ca beneficiar, nu a fost acuzat de nimic ???!! Tara asta si justitia asta sunt demente !!!!!!!!!!!!

 3. Si primarul si traficantul două mizerii! Nici nu are importanță de la ce partid este tot o scursura de om rămâne!
  Și justiția de rahat de ce din 2007 de când a avut loc faptele l-a condamnat pe proxenet tocmai in 2019??????
  L-a lasat in libertate să își trăiască tinerețea și sa facă bani cu alte fete???? Parcă facem parte dintr-un film prost !
  Rușine justiției iar primarului îi doresc călduros să se înece cu o roșie din alea cu care se pozează.

  • Ba conteaza de la ce partid este

  • @ valeriu
   Deci doar atât ai avut capacitatea intelectuală să înțelegi din articol???? Ca primarul este din pnl????
   Că au fost distruse niște vieți de copii? Nimic? Ni a mai avut loc in creierașul tău minuscul?????

  • Cand este de la PNL, nu conteaza partidul, daca era de la PSD, conta enorm pentru postacii de serviciu.

 4. Tariceanu a fost de shase? Atarnici-dormeo stie ??

 5. Încă din 2009 acest Butnariu trafica minore in Italia. Dar se pare că nu s-a liniștit.

  https://www.ziaruldeiasi.ro/local/soc-in-lumea-buna-din-pascani~ni5gb2

 6. Acesti oameni, proxenetii si „clientii” (de fapt nimicuri umane), ar trebui judecati pentru Crime impotriva Umanitatii. Astfel de crime sunt cele mai oribile fapte pe care un om le poate face. iar pedepsele multiplicate de 20 de ori. Si fara „pedeapsa cea mai mare” si alte prostii — nu, adunate!

  • Uite d-aia esti si vei ramane comentator pe Internet.

   Trebuie inasprita legislatia referitoare la infraciunile sexuale, dar crime impotriva umanitatii este in alta categorie.

  • Geani, nu ma intereseaza unde este, ma intereseaza unde trebuie sa fie.
   Nu fa pe desteptul cu mine, ca nu esti.

 7. Eu cand zic ca romanii sunt animale si ca tara e o mizerie, va suparati pe mine.

  • Animal esti tu! Sunt convins ca Romania are un viitor bun, oameni ca tine … in schimb … vor sfarsi prost.

  • Praslea,
   Ai votat-o pe Doamna Viorica Dancila ?

  • Animalul este primarul si cei care l-au votat, nu toti Romanii, ca altfel nu ne-am ofusca atatia.

  • Zimbru, esti prost de dai in gropi, ca sa nu te numesc imbecil. Ai impresia ca oamenii care l-au votat acum x ani, stiau ca primarul este pedofil? Boule, gandeste inainte sa debitezi ineptii.

 8. sa-ti bagi poula in ea de tara

 9. asa de scarba imi e de nenorociti de genul. pedeapsa cu moartea si poate scapam de pedofili.

 10. „Sentinţa nu este definitivă” dupa ce a recunoscut faptele!!!!!!
  Nu mai inteleg nimic.

  • De obicei ori inculpatul, ori procurorul, ori amandoi, fac apel (recurs), primul cerand pedeapsa mai mica,procurorul mai mare . Asa functioneaza justitia in toata lumea civilizata.

 11. Votam pe ne le! Hă, hă, ce-mi plac glumele mele.

 12. Ce se întâmplă azi la G4 ?O jigodie din USR a luat mită ,altă jigodie din PNL este violator de minore ,bravo băieți și fete s-a produs schimbarea ,au plecat baronii PSD și au venit neprihăniții .Ce bine îmi pare că ați luat țeapă!

 13. Din clonele Caracalului e facuta romania.

 14. Neamul ăsta blestemat de istorie seamănă cu un copil bătut care se maturizează într-un adult cu mintea strâmbă.Structura socială și năravurile aferente s-au perpetuat de la o generație la alta adaptate vremurilor.Percepția și judecata sunt alterate de sute de ani.plebeii tâmpi au avut întotdeauna modele de emulat;vezi obiceiuri și port otoman și albanez,mai nou, folclor țigănesc.Nu cred că rateul ăsta de stat se va mai ridica vreodată.Să dea Domnul să ne colonizeze oameni drepți, cu minte-n cap sausă ne conducă vreun Ioan vodă cel Cumpli cu biciul pentru că de capul nostru nu e mare lucru.

 15. Istoria ne spune ca cel pacatos va plati pentru greseli.
  Acel individ nu cred ca are cu ce plati in astral.
  Acolo va merge dupa decesul din aceasta viatza.
  Va raspunde pt mizerii

 16. „Cazul este din anul 2007, iar proxenetul a fost condamnat abia în 2019 în primă instanță”!!! 12 ani ca să fie condamnat abia în primă instanță e aberant!

  • Nu este aberant, este Justitia din Romania, aia pentru care sute de mii de nespalati pe creier au iesit in strada ca sa apere „INDEPENDENTA JUSTITIEI”. Ce imbecili. Justitia din Romania nu a fost niciodata independenta, cu atat mai mult de la infiintarea DNA-ului. Dar stiu un proverb care se potriveste de minune acelor protestatari, „nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita”.

 17. Si?! Se „autosuspenda”?! Atata tot?! Trebuia zburat in sec 2 acum hăt ani din pnl. Se pare ca daca scormonim rahatul pnl = psd. Ce mizerie…

 18. Bună seara! Ce bine ca PNL&asociații nu au penali în funcții publice! !!Violul ,proxenetismul și alte încadrări legale se încadrează la reguli de bun simt civic??????

 19. Bună seara! Ce bine ca nu sunt PENALI
  în PNL&Asociații! !!!Violul, proxenetismul,răpirea minorilor sunt încadrate la activități de bun simț civic?????!!!!

  • Bineinteles, ce te mira. Nu ai invatat la ministrul Dezvoltarii Ion Stefan cum a reusit sa „inghesuie” o casa de 1000 metri patrati pe un loc de 100 metri patrati? Totul LEGAL, nimic PENAL.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.