G4Media.ro

Un preot italian binecuvântează telefoanele mobile și tabletele: „Așa îi țin departe…

Sursa foto: Inquam Photos / Florin Cornel

Un preot italian binecuvântează telefoanele mobile și tabletele: „Așa îi țin departe pe oameni de știrile false și de ura socială” / ”Am aflat că și episcopul de Locri-Gerace, Francesco Oliva, a binecuvântat telefoane mobile”

Sub mâinile întinse ale lui Don Giorgio trec smartphone-uri, tablete, câteva laptopuri. În mica biserică din Nuvole, pe dealurile din Città di Castello (comună din provincia Perugia, regiunea Umbria, în centrul Italiei), binecuvântarea este acordată și aparaturii folosită la comunicare, pentru a le ține departe de ura socială și de știrile false, relatează La Repubblica.

Deși este pasionat de tehnologie, preotul le cere enoriașilor să fie atenția „la utilizarea corectă a mijloacelor de comunicare, instrumente prețioase pentru a transmite vești bune, dar care pot face rău și alimenta campanii de ură și dezinformare”, după cum explică preotul în vârstă de 73 de ani.

„Este un mod de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele care ies din aceste mijloace de comunicare, atât de des fără reflecție. La sfârșitul săptămânii trecute, la sfârșitul Sfintei Liturghii, am cerut binecuvântare prin Sfântul Blaise pentru a fi feriți de multe știri false”, explică el.

Don Giorgio a deținut un magazin înainte să devină preot și spune că și-a găsit vocația după un pelerinaj la Medjugorje (Bosnia Herțegovina).

„Întotdeauna am fost atras de tehnologie, înainte de a deveni preot am fost comerciant, am avut un magazin cu opt angajați, unde vindeam de toate, de la produse alimentare, până la tutun. Am fost hirotonit la vârsta de 59 de ani, în 2008, după o perioadă în care nu m-am simțit bine și am făcut un pelerinaj la Medjugorje. Aflasem de precedentul unui preot anglican care a binecuvântat instrumente tehnologice la începutul anilor 2000″, explică el.

Decizia de a binecuvânta telefoane i-a șocat pe superiorii săi.

”Prima reacție a fost una de perplexitate, apoi am aflat că și episcopul de Locri-Gerace, Francesco Oliva, a binecuvântat telefoane mobile, iar Sfântul Părinte a binecuvântat în urmă cu șapte ani fotografia unui copil de pe smartphone-ul tatălui său. Noi, preoții, avem un text din anii 1980, <Benedizionale>, publicat de Conferința Episcopală Italiană, care vorbește despre posibilitatea de a binecuvânta instrumentele tehnice. Așadar, este posibilă și binecuvântarea smartphone-urilor”, spune preotul.

Telefoanele mobile nu sunt primele obiecte speciale care sunt binecuvântate în parohiile sale.

„În ziua Sfântului Blaise, căruia îi este închinată parohia noastră, facem binecuvântarea gâtlejului credincioșilor și a furajelor pentru animale. În parohia Sfântul Bartolomeu, în ziua Sfintei Marta, se cere binecuvântarea obiectelor de uz casnic, a instrumentelor vieții casnice, de la sucitor, la șorțuri, în timp ce în parohia Piosina se cere binecuvântarea invențiilor, în ziua Sfântului Benedict, patronul inventatorilor”, mai spune Don Giorgio.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Unde mai pui ca poți naviga pe site-uri erotice chiar în altar. Ave Apple! Ave Samsung!

  2. Binecuvantez telefoane 50ron/bucata!
    Protectie 10x! Echivalent Gorilla Victus+!

  3. Catolicii nu cer bani la binecuvântări. Acest preot nu le binecuvântează telefoanele pentru bani, ci doar pentru că îi place lui să binecuvânteze orice. Își face de lucru.
    Catolicii au și un sfânt al internetului, pe Carlo Acutis. Sunt mai moderni, se adaptează vremurilor. Dacă îți merge greu netul, te rogi lui San Carlo și se rezolvă.

  4. Prehoți îștea binecurentează totul numai bani să iasă de la fraierime