G4Media.ro

Un partid fondat de un conferenţiar universitar în urmă cu patru ani…

Conceptual image of a person voting, casting a ballot at a polling station, during elections.

Un partid fondat de un conferenţiar universitar în urmă cu patru ani câştigă o primărie şi 50 de consilieri în judeţul Prahova / Liderul a fost deputat PSD

Partidul România în Acţiune, formaţiune fondată de un conferenţiar universitar din Ploieşti, fost parlamentar, şi care a intrat pentru prima dată în alegeri în urmă cu patru ani, obţine 50 de mandate de aleşi locali şi câştigă o primărie în localitatea Balta Doamnei. Partidul are filiale în câteva judeţe şi în Capitală şi doreşte să se extindă la nivel naţional, transmite News.ro.

Intrat în alegeri în urmă cu patru ani sub denumirea Prahova în Acţiune şi devenit, în anul 2023, România în Acţiune, partidul fondat de fostul parlamentar Mihai Apostolache, conferenţiar universitar la Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti, reuşeşte să obţină 50 de mandate de aleşi locali şi o primărie, în Prahova şi un mandat de consilier local în Dâmboviţa.

Apostolache a fost deputat PSD și este considerat aproapiat al fostului lider social-democrat Mircea Geoană.

Formaţiunea a câştigat Primăria comunei Balta Doamnei şi 49 de mandate de consilier local în Judeţul Prahova,  două fiind mandate în cadrul Consiliului Local al Municipiului Ploieşti. România în Acţiune va avea de asemenea reprezentanţi în consiliile locale ale oraşelor  Vălenii de Munte, unde a obţinut trei mandate, Slănic şi Mizil, unde va avea de asemenea câte trei mandate, Sinaia, unde a obţinut un mandat de consilier.

În comuna Brazi, România în Acţiune a obţinut şase mandate de consilier, iar candidatul formaţiunii a pierdut la câteva zeci de voturi Primăria. De asemenea, partidul va avea un consilier local în Moroeni, judeţul Dâmboviţa.

În schimb, formaţiunea nu va avea reprezentanţi în Consiliul Judeţean Prahova.

„În această campanie ne-am axat foarte mult pe localităţi, pe sprijinul acordat colegilor din localităţi astfel încât să obţinem cât mai multe mandate de aleşi locali, comparativ cu 2020, unde am pus accentul pe campania la nivel judeţean. Dorinţa noastră a fost de a ne extinde cât mai mult baza electorală prin intermediul aleşilor locali din teritoriu”, a declarat pentru News.ro Mihai Apostolache.

Acesta a explicat că judeţele Prahova şi Dâmboviţa,  unde formaţiunea are reprezentare în administraţii locale, sunt, de altfel singurele în care România în Acţiune a avut candidaţi. Partidul are filiale şi la Bucureşti Iaşi, Buzău şi intenţionează să se extindă la nivel naţional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...