G4Media.ro

Un parlamentar din Marea Britanie cere explicații de la Netflix în legătură…

Sursa foto: captura video YouTube/ Netflix

Un parlamentar din Marea Britanie cere explicații de la Netflix în legătură cu dovezile din cazul explorat în serialul „Baby Reindeer”

Deputatul John Nicolson, din Partidul Național Scoțian (SNP), a cerut companiei Netflix să confirme ceea ce a declarat unei comisii parlamentare despre femeia care ar fi inspirat personajul Martha din serialul de succes Baby Reindeer, scrie BBC.

Săptămâna trecută, Benjamin King, director executiv al Netflix, a declarat în fața Comisiei pentru cultură, media și sport din Marea Britanie, că serialul a fost „în mod evident o poveste adevărată despre abuzul îngrozitor pe care scriitorul și protagonistul Richard Gadd l-a suferit din partea unui hărțuitor condamnat”.

Dar Nicolson crede că dovezile oferite de Netflix ar fi putut fi inexacte.

Inducerea în eroare cu bună știință a unei comisii reprezintă un act de sfidare a Parlamentului.

Parlamentarul SNP a declarat pentru BBC: „Este clar că dovezile prezentate de Netflix în fața comisiei de anchetă sunt contestate”.

El a adăugat că „acuzația adusă – de condamnare – este foarte importantă. Jurnaliștii nu pot găsi nicio dovadă care să susțină afirmația Netflix”.

Parlamentarul a postat o copie a scrisorii sale către Netflix pe X (fostul Twitter).

Fiona Harvey s-a identificat ca fiind femeia prezentată drept Martha, hărțuitoarea din serial. Nici Netflix și nici Richard Gadd nu au confirmat acest lucru.

Harvey a declarat că nu a fost condamnată pentru hărțuire și a negat că l-a hărțuit pe Richard Gadd.

Baby Reindeer a fost vizionat de 65 de milioane de oameni din întreaga lume. Este o relatare dramatizată a hărțuirii pe care scenaristul și starul său, Richard Gadd, spune că a suferit-o. De atunci, acesta a vorbit despre faptul că programul a spus „adevărul său emoțional”.

În episodul de deschidere, serialul afirmă: „Aceasta este o poveste adevărată”.

Popularitatea lui Baby Reindeer i-a determinat imediat pe detectivii de pe internet să vâneze „figurile reale” din spatele personajelor fictive.

După ce FionaHarvey a fost numită, ea a apărut într-un interviu lung în emisiunea Piers Morgan Uncensored și a descris situația „absolut îngrozitoare” în care se află ca urmare a emisiunii.

Până în prezent, nu a fost prezentată nicio dovadă că ar avea o condamnare. S-a raportat că, în urmă cu mai bine de 20 de ani, un avocat care a acuzat-o de hărțuire a depus o acțiune împotriva ei la un tribunal scoțian. În emisiunea lui Piers Morgan, Harvey a susținut că nu a mers niciodată mai departe. Ea a negat hărțuirea.

În afară de dovezile prezentate în fața comisiei, Netflix nu a făcut niciun comentariu de la izbucnirea controversei.

Piers Morgan are de asemenea întrebări la care trebuie să răspundă cu privire la decizia sa de a o intervieva pe Fiona Harvey. Aceasta ar fi spus că se simte „folosită”.

În cadrul emisiunii The Media Show de la BBC Radio 4, Piers Morgan a declarat că „a trebuit să se gândească mult și bine la justificarea interesului public de a-i oferi platforma”, dacă ea era o hărțuitoare condamnată care a intrat în închisoare.

Dar el a considerat că a fost justificat, deoarece „am simțit că a existat un semn de întrebare suficient de mare în jurul acestei părți a poveștii”.

„Ea este categorică în privința faptului că nu a existat niciun proces în instanță. Nu a existat nicio condamnare. Cu siguranță nu a pledat niciodată vinovată, spune ea, și nu a existat nicio condamnare la închisoare.”

El spune că încadrarea Marthei din Baby Reindeer ca fiind o hărțuitoare care ajunge la închisoare este un „eșec grav al Netflix”, deoarece „nimeni nu a găsit nici un fel de dovadă că ea ar avea vreun cazier judiciar, cu atât mai puțin că ar avea vreo legătură cu Richard Gadd”.

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Piers Morgan = Rusia, deci tot ce spune trebuie privit cu circumspecție!