G4Media.ro

Un parc cu arbori plantați în memoria celor dispăruți, inaugurat în județul…

Sursa foto: Pixabay

Un parc cu arbori plantați în memoria celor dispăruți, inaugurat în județul Timiș / Sunt plantați 100 de mesteceni, fiecare cu un cod QR care spune o poveste de viață

Un parc cu mesteceni, plantaţi de cei care au pierdut pe cineva drag, numit „Plantaţi în amintire”, va fi inaugurat sâmbătă, în oraşul Lugoj, de Asociaţia „Zi de Bine”, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, în parc se vor planta 100 de mesteceni, fiecare arbore având ataşat un cod QR, cu ajutorul căruia se vor putea citi poveşti de viaţă.

„Doliul este o traumă pe care unii oameni nu reuşesc să o depăşească niciodată. Asociaţia ‘Zi de Bine’ a adunat 100 de poveşti nemuritoare şi îi invită pe cei care au pierdut pe cineva drag să planteze un mesteacăn în memoria unei persoane iubite. (…) Parcul se întinde pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, pe care se vor planta 100 de mesteceni împreună cu 100 de poveşti nemuritoare. Printre mesteceni, în centrul parcului, se va regăsi un Ginkgo biloba, denumit şi arborele vieţii. Fiecare copac plantat va avea ataşat un cod QR care va duce către o poveste de viaţă, ce va putea fi citită pe site-ul www.plantatiinamintire.ro”, se precizează în comunicat.

Inaugurarea parcului „Plantaţi în amintire” va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, la ora 10,00, în oraşul Lugoj, judeţul Timiş, Str. Traian Vuia, Nr. 8 („La călărie”).

La eveniment vor fi prezente iniţiatoarele acestui proiect, Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei „Zi de Bine”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...