G4Media.ro

Un oraș din imediata apropiere a Hersonului a fost părăsit de forțele…

Sursa Foto: Twitter

Un oraș din imediata apropiere a Hersonului a fost părăsit de forțele rusești, afirmă un oficial local ucrainean

Șeful consiliului municipal din Herson afirmă că forțele ucrainene au părăsit un oraș aflat în apropierea nordică a orașului, potrivit CNN.

Orașul Kiselivka a fost eliberat „în imediata apropiere a centrului regional propriu-zis”. Ocupanții sunt panicați iar populația locală se află într-o stare de așteptare”, a declarat Oleksandr Samoilenko pentru televiziunea ucraineană.

Comentariile lui Samoilenko nu au fost confirmate de armata ucraineană.

Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud, a fost întrebată despre aceste informații și a dorit doar să spună că este „foarte rău și periculos pentru personalul militar atunci când oficialii și mass-media spun ceva despre așezări care nu au fost confirmate ca fiind eliberate de către comandament”.

Imagini recente din satelit au arătat un număr de vehicule militare rusești încă în Kiselivka, care se află pe drumul principal care leagă Mikolaiv – care este deținut de ucraineni – și orașul Herson, care este încă ocupat.

Luni, Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că imaginile din satelit ale pozițiilor rusești cunoscute din Kiselivka, care se află la 15 kilometri nord-vest de orașul Herson, au arătat că toate vehiculele rusești, cu excepția a patru, au părăsit pozițiile anterioare.

„Aparenta retragere a trupelor rusești din această poziție poate compromite capacitatea rușilor de a apăra periferia nord-vestică a orașului Kherson și sugerează că trupele rusești din această zonă percep o amenințare iminentă la adresa pozițiilor lor”, a declarat ISW.

Kiselivka se află la aproximativ 12 kilometri de aeroportul din Herson, care a fost folosit ca post de comandă și bază de către forțele rusești.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Titlul ne anunţă că oraşul “a fost părăsit de forţele ruseşti”, iar primul paragraf ne anunţă că “forţele ucrainene au părăsit oraşul”.

    A trebuit să citesc ştirea publicată de CNN ca să aflu că oraşul a fost părăsit de forţele ruseşti după ce forţele ucrainene l-au eliberat.

    • @ Rocky’s Dad – Am mai zis, tare rau stau copiii astia de la g4media la capitolul traduceri, desi, in cazul asta, cred ca este mai degraba o eroare neverificata si necorectata.

  2. Titlu: „Un oraș din imediata apropiere a Hersonului a fost părăsit de forțele rusești, afirmă un oficial local ucrainean”

    Primul paragraf:”Șeful consiliului municipal din Herson afirmă că forțele ucrainene au părăsit un oraș aflat în apropierea nordică a orașului, potrivit CNN.”