G4Media.ro

Un nou medicament, EIDD-2801, testat împotriva Covid-19

Un nou medicament, EIDD-2801, testat împotriva Covid-19

O pistă nouă pentru tratarea Coronavirusului pentru tratarea bolnavilor de coronavirus este testată acum în laboratoare, scrie lefigaro, citând reprezentanți ai societății pentru Medicină Translațională. Este vorba despre medicamentul EIDD-2801 care ar putea deveni eficient în lupta cu Covid-19.

Potrivit informațiilor apărute în publicația franceză, EIDD-2801 nu e complet necunoscut virusologilor, provenind dintr-o moleculă, NHC, care s-a dovedit deja a fi un puternic inhibitor in vitro al virusurilor ARN, cum ar fi gripa, Ebola și coronavirusurile, unele dintre acestea fiind prezente în BAT, capabile să infecteze în mod direct celulele umane. NHC a fost descoperit în 2002 de fostul laborator american Physpash, care l-a dezvoltat ca principal antiviral capabil să vindece Hepatita C. Acesta face parte din familia analogilor citozinei, dintre care unele, cum ar fi lamivudină sau emtricitabină, se numără printre medicamentele cele mai utilizate împotriva unui alte boli binecunoscute, SIDA.

„Această soluție de tratament pentru Covid-19 mi se pare foarte serioasă, deoarece acest produs este specific acestor virusuri RNA și prezintă rezultate deja remarcabile la șoareci”, a declarat medicul și cercetătorul Thomas Baumert, din cadrul Institutului de cercetare pentru bolile virale și hepatice – Universitatea din Strasbourg). „Produsul este extrem de promițător, provenid din aceeași familie de inhibitori nucleozide ca remdesivir, cu care sunt testați în prezent pacienții în ciclul clinic de descoperire a virusului” a declarat și specialistul Bruno Canard (Laborator de fondare a macromoleculelor biologice, din cadrul CNRS, un centru de cercetare non-profit de la Universitatea Embory din Atlanta, Georgia).

Dacă se va dovedi că are succes, producția industrială a EIDD-2801 ar putea începe foarte repede, a transmis Bruno Canard.

Societatea Europeana de Medicina de Translatie (EUSTM) este o organizație globală non-profit de asistență medicală  al cărei obiectiv principal este de a consolida la nivel mondial îngrijirea sănătății prin utilizarea abordărilor, resurselor și expertizei medicinei translaționale. Societatea facilitează cooperarea și interacțiunea între clinicieni, cercetători, mediile academice, industrie, guverne, agenții de reglementare, investitori și factori de decizie politică, în scopul de a dezvolta și de a crea programe și inițiative de medicină translațională de înaltă calitate, cu scopul general de a îmbunătăți asistența medicală a populației la nivel mondial. Societatea își propune să sporească cercetarea și dezvoltarea de noi și la prețuri accesibile instrumente de diagnosticare și tratare a tulburărilor clinice care afectează populația la nivel mondial.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. NU MAI TESTAȚI OAMENII CA PE COBAI CU TOATE MEDICAMENTELE CE VĂ VIN VOUĂ ÎN MINȚILE VOASTRE DIABOLICE! AȚI FĂCUT DESTUI MILIARDARI ÎN COMPANIILE FARMACEUTICE PE BANII SI PE SĂNĂTATEA NOASTRĂ!

  • Cind esti pe moarte orice incercare de tratament este buna .

  • Nu așa? E mai bine sa i lasi sa moară, pur si simplu! Si nu se mai fac ei miliardari si ești tu fericit! ‘ai de capu’ tau!

  • Si nu te testeaza nimeni cu forta. Nu te ia cu arcanu de pe strada si te duce la testare.
   Totul este pe baza de voluntariat. Daca nu exista eroi-voluntari, nou cum am putea avea medicamenteke care ne vindeca.?

  • Da, nu mai testati niciun medicament! Nici antibiotice, nici pentru cancer, pentru nimic! Lasati lumea sa moara in pace! Omg … multi tampiti pe lumea asta ….

  • prietene, ei vorbesc despre rezultatele obținute pe șoareci!

 2. Ziua și minunea. Nu e ceas de la bunul Dumnezeu în care să nu descoperim un nou super medicament-minune care își demonstrează potența în anihilarea coronabirusului. Super tare!

  Cu voia Domnului, vom înfrînge febrele născocite în cazanele clocotite ale Asiei. Doamne-Ajută!

  • Daca citeai articolul ai fi observat ca nu e un medicament nou. Si sunt alte zeci de medicamente care se testeaza pt sars2. Doar pentru faptul ca tu habar nu ai, asta nu inseamna ca nu exista. Minte putina ..

 3. Să sperăm că rezultatele pozitive or să fie obținute cât mai repede cu putință!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.