G4Media.ro

Un nou Institut al Inimii la Târgu Mureș ar putea porni în…

sursa foto: Pexels

Un nou Institut al Inimii la Târgu Mureș ar putea porni în 2026, cu bani din PNRR / Vor fi 4 săli de operație, 3 săli de angiografie și 30 de paturi de terapie intensivă

Proiectul noii clădiri care să găzduiască Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș este în fază de studiu de fezabilitate, dar anul viitor ar putea intra faza de elaborare a proiectului tehnic, informează Agenția de presă Rador.

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, dr. Horațiu Suciu, a anunţat că noul institut ar putea funcționa peste 4 ani.

„Suntem în plin proces de elaborare a studiului de fezabilitate, acesta va fi terminat până la sfârșitul anului, după aceea va fi licitația pentru proiectul tehnic și execuție. Noi considerăm că suntem în grafic, să spunem așa, să prindem acest tren care este esențial pentru noi, ca și comunitate, și în primul rând pentru pacienții noștri, pacienții cu boli cardiovasculare. Am înțeles că la sfârșitul anului 2026 ne vom putea muta într-o casă noi, și noi, toți târgumureșenii, să avem un motiv de mândrie”.

Dr. Horațiu Suciu a precizat că noua clădire va oferi cele mai moderne condiții de intervenții în cazul afecțiunilor cardiovasculare.

„Noul institut al inimii va fi o clădire nouă, în apropierea Spitalului Clinic Județean de Urgență, practic va fi conectat printr-o legătură. Nu pleacă niciunde institutul, rămâne tot acolo, dar va îmbrăca o haină nouă, așa cum este normal în secolul și în anul în care noi suntem acum. Acest nou institut va avea 4 săli de operație, 3 săli de angiografie, 30 de paturi de terapie intensivă”.

Noul institut ar putea fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce tot la Tirgu Mures ?

  2. Simplu. Ca in bancul cu soferii albanezi. Pentru ca acolo e Doctorul. Va opera simultan in 5 sali. Sic!