G4Media.ro

Un nou focar Covid în estul Chinei. Autoritățile trec la măsuri drastice…

foto: Administrația regională Fujian

Un nou focar Covid în estul Chinei. Autoritățile trec la măsuri drastice și spun că vaccinarea nu este suficientă pentru a combate răspândirea virusului

Provincia Fujian din estul China de Est a raportat duminică 22 de cazuri COVID-19 confirmate prin transmisie locală și 13 purtători asimptomatici locali, a declarat luni comisia provincială de sănătate, citată de agenția oficială de știri Xinhua.

Cazurile confirmate sunt în orașele Xiamen, Quanzhou și Putian, iar noii purtători asimptomatici sunt în Putian. Provincia a raportat un total de 43 de cazuri confirmate de COVID-19 confirmate la nivel local încă din 10 septembrie. Un total de 32 de purtători asimptomatici locali sunt sub observație medicală.

Cazurile au fost detectate datorită testării de rutină în școlile locale, unde doi elevi au dat rezultate pozitive vineri. Tatăl lor, care s-a întors de la Singapore la începutul lunii august, a fost de asemenea descoperit infectat. Oficialitățile cred că el este sursa probabilă a celui mai recent focar din regiune, un centru de producție pentru încălțăminte sport, îmbrăcăminte și componente electronice.

Bărbatul a făcut trei săptămâni de carantină și 10 teste fără semne de infecție înainte de a se întoarce în comunitate, subliniind cât de dificil poate fi identificarea fiecărui caz. Așa-numita politică a Chinei Covid Zero se bazează pe testare agresivă și pe urmărirea contactelor pentru a detecta și izola rapid agentul patogen oricând pătrunde acesta în țară.

Cel mai recent val, cauzat de varianta Delta a Coronavirus, vine la mai puțin de o lună după ce China a rezolvat cel mai larg focar de la apariția inițială a virusului în Wuhan, cu carantine regionale și suspendări de trenuri și zborul. Efortul a readus China la statutul Covid Zero, dar a perturbat recuperarea economică în timpul verii.

Deși campania de vaccinare a Chinei a înregistrat imunizarea a aproximativ 70% din populația sa, Beijingul a precizat că va continua să se bazeze pe carantine și  monitorizare ca mod de control al infecțiilor, deoarece consideră că numai vaccinarea în masă va fi insuficientă pentru a combate varianta Delta.

Cu toate că au fost puse în aplicare testarea în masă și restricțiile de circulație în Fujian, se așteaptă ca virusul să se răspândească, potrivit unei relatări sin Health Time, un ziar afiliat oficiosului Cotidanul Poporului, care a citat modelarea focarului de către epidemiologul Huang Senzhong de la Universitatea Nankai. Până la 500 de persoane s-ar putea infecta în cele din urmă, iar virusul s-ar putea răspândi în alte locuri din China la sfârșitul acestei săptămâni.

Aproximativ 30.000 de persoane au părăsit Putian, epicentrul focarului, între 26 august și 10 septembrie, potrivit unei relatări a canalului de stat CCTV. Orașul a notificat mai multe provincii să analizeze potențialele infecții în rândul călătorilor, a transmis acesta.

Xinhua, Time / foto: Administrația regională Fujian

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Vor rezolva problema ca nu-s mitici, ce dreac’.

    • Pai ei au creat problema si nu stiu cum sa o rezolve Evident vaccinul lor cu apa de ploaie nu poate stopa nici macar o tuse usoara