G4Media.ro

Un nou contract câștigat de Umbrărescu. CNAIR a decis: firmele lui vor…

Un nou contract câștigat de Umbrărescu. CNAIR a decis: firmele lui vor construi circa 5 kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei. Un constructor turc, desemnat câștigător pe un alt lot

Compania de Administrare a Infrastructurii a desemnat câștigătorii pentru două dintre loturile Autostrăzii de Centură a Capitalei, secțiunea nordică: o companie din Turcia și consorțiul de firme al lui Dorinel Umbrărescu.

Astfel, pentru lotul 3, cu o lungime de 8,6 km (km 39+000-km 47+600), membrii comisiei de analiză din cadrul CNAIR i-au desemnat câștigători pe turcii de la Nurol Insaat Ve Ticaret A.S. Aceștia și-au asumat realizarea autostrăzii pentru circa 428,82 milioane lei, fără TVA.

Turcii și-au adjudecat în iunie și contractul pentru construirea lotului 1 al aceleiși autostrăzi, cu un preț de 746.763.568 lei. În urma anunțării câștigătorului licitației au fost depuse 4 contestații, astfel că deocamdată contractul de construcție cu firma turcă nu a fost semnat.

Încă un contract pentru firmele lui Umbrărescu

Firmele controlate de familia Umbrărescu (S.C. SA&PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L.) și-au adjudecat lotul 4 al secțiunii de nord a Autostrăzii de Centură a Capitalei. Firmele controlate de cel mai puternic drumar român al momentului și-au asumat construirea celor 4,47 de kilometri de autostradă (km 47+600 – km 52+070) pentru 312,63 milioane de lei, fără TVA.

Durata ambelor contracte este de 30  de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este în ambele cazuri de 120 de luni, informează CNAIR.

„Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, se arată în comunicatul CNAIR.

G4Media a prezentat într-un material anterior că Tehnostrade și Spedition UMB au aceeaşi structură a acţionariatului, formată din Mirela Umbrărescu (89% din acţiuni), Alexandru Teodor Umbrărescu (5%), Petru Răzvan Umbrărescu (5%) şi Dorinel Umbrărescu (1%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. SA&PE Construct e deținută de Alexandru Teodor Umbrărescu (50%) și Petru Răzvan Umbrărescu (50%).

Firmele controlate de familia Umbrrescu au câștigat recent și contractul pentru construirea centurii Galațiului, cu o ofertă de 705 milioane lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.