G4Media.ro

Un nou caz de asistent medical criminal în Germania: A fost condamnat…

Un nou caz de asistent medical criminal în Germania: A fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru injectarea unor supradoze de insulină fatale

Un tribunal din oraşul german München a decis marţi o sentinţă de închisoare pe viaţă pentru un fost asistent medical, în vârstă de 38 de ani, găsit vinovat pentru uciderea a trei dintre pacienţii săi prin injectarea unor supradoze de insulină, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Bărbatul avusese acces la insulină întrucât este diabetic.

El a refuzat să prezinte probe în instanţă, dar la finalul procesului a prezentat scuze rudelor victimelor. ”Ceea ce am făcut este foarte crud şi rămâne crud”, a afirmat el.

Instanţa din München a declarat că gravitatea faptelor bărbatului, care este cetăţean polonez, a exclus practic posibilitatea punerii în libertate după 15 ani, aşa cum se întâmplă de obicei în Germania în cazul sentinţelor de închisoare pe viaţă.

Acuzaţiile iniţiale au vizat şase crime, dar acuzarea a redus numărul acestora la trei. În celelalte trei cazuri au fost aduse acuzaţii de tentativă de crimă şi de cauzarea unor răni fizice grave. În alte patru cazuri, procurorii au cerut achitarea, întrucât nu a existat vreo dovadă că injecţiile cu insulină au condus la deces.

Acest caz este unul dintr-o serie de situaţii similare, cea mai cunoscută fiind cea a ucigaşului în serie Niels Högel, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 91 de pacienţi, prin administrarea unor injecţii letale, în timp ce lucra ca asistent medical într-un spital.

Citește integral: Infirmierul care a ucis 91 de oameni în Germania a pierdut recursul la sentința de condamnare la închisoare pe viață / Bolnav de narcisism, el le provoca stop cardiac pacienților pentru a-și face o imagine de erou resuscitându-i

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...