G4Media.ro

Un ministru german acuză UEFA de iresponsabilitate pentru că permite prezenţa a…

Sursa foto: UEFA EURO 2020 / Facebook

Un ministru german acuză UEFA de iresponsabilitate pentru că permite prezenţa a zeci de mii de fani pe stadionul Wembley / OMS avertizează asupra creşterii infectărilor în ţările ce găzduiesc EURO 2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a manifestat joi îngrijorarea faţă de creşterea cazurilor de COVID-19 în ţările ce găzduiesc EURO 2020, amintind că evenimentele unde se reuneşte multă lume pot fi evenimente de ”supercontagiere”, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Nu este vorba doar despre partidele în sine, ci şi de alte evenimente conexe” competiţiei EURO 2020, a atras atenţia responsabila pentru urgenţe a OMS-Europa, Catherine Smallwood, adăugând că acelaşi lucru este valabil pentru orice eveniment cu participare numeroasă, de exemplu concertele.

Mesajul său principal este că sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite pentru a răspunde unor creşteri puternice a cazurilor de COVID-19 care au ca origine EURO 2020.

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

În acest timp, ministrul german de interne, Horst Seehofer, a calificat drept ”absolut iresponsabilă” decizia UEFA de a permite prezenţa a zeci de mii de suporteri pe stadionul Wembley din Londra la meciurile EURO 2020, mai ales în condiţiile în care Marea Britanie înregistrează o creştere a infectărilor şi varianta Delta este acolo predominantă.

Reducerea contactelor la minim şi respectarea normelor de igienă sunt măsuri indispensabile, dar care greu pot fi aplicate, dacă privim imaginile de la meciuri, spune Seehofer. Aglomerările de oameni şi îmbrăţişările pentru a sărbători victoria alimentează infectările în mod inevitabil, a explicat oficialul german, care a mai remarcat faptul că ”încă o dată aspectul comercial” primează în faţa protejării sănătăţii populaţiei.

Sursa foto: UEFA EURO 2020 / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Și dacă nu ieș ea ți din cursă unde bă nea mtțul po ulii mele ar fi trebuit să se joace ? Hai la new dehly dava șla mhu hie ca și lu musc alu de pe brux elles 24 suferiti bul an giilor aș vrea să văd cum functio nezi tu ca angajat la privat 8 ore și 4 la pri vat adică i ai dă o limbă nbdod o asca lui tro mpe a

  2. Și dacă nu ieș ea ți din cursă unde bă nea mtț ul po ulii mele ar fi trebuit să se joace ? Hai la ne w dehl y dava șla mhu hie ca și lu musc alu de pe brux elles 24 suferiti bul an giilor aș vrea să văd cum functio nezi tu ca angajat la pr ivat 8 ore și 4 la pri vat adică i ai dă o lim bă nbdod o asca lui tro mpe a

  3. realitatea contrazice specialistii, la noi chiar au scazut cazurile dupa organizarea euro. Dar ei sunt specialisti, trebuie sa aiba dreptate.