G4Media.ro

Un membru al guvernului britanic admite în premieră că Brexitul a fost…

Un membru al guvernului britanic admite în premieră că Brexitul a fost un factor în criza carburanților

Grant Shapps, ministrul britanic al Transporturilor, a admis marți că Brexit a fost ”un factor” în criza carburanților. Este pentru prima oară când un membru al guvernului Conservator recunoaște acest lucru.

”Brexit este des menționat și fără îndoială a fost un factor”, a spus Grant Shapps, citat de publicația Metro. El a mai spus că principala cauză a crizei din stațiile de carburanți este anularea în pandemie a examenelor pentru șoferii de TIR.

Oficialul britanic a mai declarat că Brexitul a și ajutat Marea Britanie să iasă din criză pentru că executivul a putut modifica mai ușor regulile pentru examenele de șoferi. ”Deci, de fapt, Brexit a funcționat în ambele sensuri”, a spus el.

Ministrul Shapps a făcut marţi un apel către automobilişti să se abţină să îşi umple cu combustibil vechile sticle de apă, după ce achiziţiile de panică au provocat lungi cozi la benzinării în ultimele zile.

În mai multe oraşe importante din Marea Britanie se pot vedea cozi lungi de automobile la benzinării, în timp ce câteva zeci de benzinării au fost închise din cauza lipsei de combustibili.

Conform planurilor anunţate sâmbătă de Executivul de la Londra, un număr de 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie pe baza unor vize temporare, valabile pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie.

Această decizie de redeschidere a porţilor pentru imigranţi profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui Executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină. (Foto: Petru Clej)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Să-i spună Shapps și lui Borît Johnson.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.