G4Media.ro

Un medic, mai multe asistente și infirmiere au demisionat de la Spitalul…

Un medic, mai multe asistente și infirmiere au demisionat de la Spitalul de Psihiatrie din Brașov, care ar urma să primească pacienți cu COVID – 19

Un număr de 7 asistente, două îngrijitoare şi un medic psihiatru au demisionat în ultimele zile de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, care se pregăteşte să primească şi pacienţi cu COVID în viitorul apropiat, a declarat, pentru Agerpres, managerul unităţii sanitare, dr. Nicuşor Bîgiu.

Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, al doilea ca mărime din judeţ, are în schema de personal 227 asistenţi medicali şi 250 de infirmieri, astfel că demisia celor 7 asistente, dintre care majoritatea din secţia de la Zărneşti, este „nesemnificativă” şi a fost deja acoperită prin alte angajări.

Conform acestuia, unitatea medicală a angajat, în ultimele zile, un medic infecţionist şi unul de igienă, în contextul în care Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie se pregăteşte să primească şi pacienţi cu COVID în viitorul apropiat, dar şi un psihiatru şi un neurolog, cinci asistenţi medicali, patru brancardieri şi un infirmier.

Dr. Bîgiu a menţionat că numărul acestor demisii ar fi fost mai mare, însă a reuşit să convingă alte câteva asistente de la secţia exterioară din Zărneşti să nu demisioneze.

La Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov s-au luat deja o serie de măsuri pentru a putea primi, în caz de nevoie, pacienţii cu COVID-19 cu forme uşoare şi medii, după ce se epuizează locurile la Infecţioase sau Pneumoftiziologie. Astfel, conform managerului, unitatea medicală are pregătite 16 paturi de ATI şi alte aproximativ 100, în cazul în care situaţia o va impune.

În acest context, în urmă cu o săptămână, directorul medical al spitalului, dr. Daniela Marinescu, l-a acuzat pe Bîgiu că „are o atitudine sfidătoare, nu acceptă sfaturi de la ceilalţi membri ai conducerii şi ia singur decizii”. Directorul medical şi alţi medici ai spitalului au arătat, într-o scrisoare deschisă, că nu sunt de acord ca în această unitate sanitară să fie îngrijiţi pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialişti, dar şi de siguranţă epidemiologică.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Dezertorii! La spagi inainte, la razboi inapoi!

  • Bravoooo! Propun o lege prin care , toti bugetarii care in urma cu nu mai mult de doua luni erau terfeliti de catre contribuabili,si care in prezent sunt „obligati dom’le” sa-si sacrifice toate drepturile personale pentru a-i salva pe aceiasi contribuabili , sa aiba dreptul la somaj tehnic ,autoizolare,replici directe si necenzurate fara riscul de a fi sanctionati si de a purta fiecare,in loc de ecipamente de protectie,cate o placuta suedeza pe care sa le foloseasca pentru a va multumi pentru tot ceea ce ati postat despre ei in ultimele 3-4 luni,inainte de covid-19.

 2. De acord!
  Dar în România să nu mai primească acordul de a lucra 20 ani în sistemul de sănătate publică sau privată.

  • In Franta nu sunt acceptate concedii până nu trece starea de urgență, iar cine pleacă o face definitiv: nu mai primește drept de practica in țară.

   Suntem niste mormoloci, trebuie data urgent o ordonanță militară ca sa înțeleagă „medicii” că trebuie să facă o alegere clară, altfel vom citi prin toamna că îs toți bine mersi înapoi în spitale.

  • Asa si care e pb? Nu poate sa practice in alta tara?

  • Hamstere iar faci pe prostul.

  • Coițe , n am stat sa ti cuantific tie prostia dar cum poti sa obigi pe cineva daca n are chef sa vina la munca?
   Crezi ca toata lumea e APVista?

 3. Nu trebuie acceptata nici o demisie in perioada asta !

  Ce naiba sunteti asa de slabi ?

  Luati din „demisie ” direct cu Armata si incatusati /incarcerati in asteptarea procesului . Proces care trebuie sa aiba loc saptamana asta , nu mai tarziu .

  FMM !

  • Astea-s lepre , nu oameni !!

   CE SE MAI LAUDAU EI CU STATUTUL LOR SOCIAL !

   Lepadaturile , nu le e rusine de ce va comenta istoria despre ei ?

   Ader 100 %@ votez Usr
   31.3.2020 la ora 2:55 pm
   ” De acord!
   Dar în România să nu mai primească acordul de a lucra 20 ani în sistemul de sănătate publică sau privată.”

   Adaug : nici un UE !

  • Irish doctors return from Australia – ‘You don’t run away from things like this’!
   Doctori irlandezi se itorc in Irlanda din Australia pentru a ajuta tara in vreme de criza si tragedii:
   https://www.irishtimes.com/life-and-style/abroad/irish-doctors-return-from-australia-you-don-t-run-away-from-things-like-this-1.4213048
   ITALIAN DOCTORS:“We are exhausted physically and emotionally but we must go on. People call us heroes but we don’t feel [like] heroes, we are medical doctors trying our best to do the right thing for our patients. We are here to save everybody but as time passes we have understood that this is not possible due to the high number of cases and the lack of equipment. This realization makes us feel powerless.”

 4. !Gogu (de la spatii verzi )

  pe baza carei legi? i se poate lua omului dreptul de la demisie?

  trebuie o ordonanta militara, ceva in genul asta…

  dar daca se aproba Referendumul care interzicea guvernului sa dea ordonante pe justitie, cum o mai scotea guvernul Orban acum?

 5. !Gogu (de la spatii verzi )

  pe baza carei legi? i se poate lua omului dreptul de la demisie?

  trebuie o ordonanta militara, ceva in genul asta…

  dar daca se aproba Referendumul care interzicea guvernului sa dea ordonante pe justitie, cum o mai scotea guvernul Orban acum?

 6. Presimt ca urmeaza o OM cu ceva sanctiuni pentru lichelele astea. Doamne-Ajuta!

 7. @stefan cel mic, mic de tot
  31.3.2020 la ora 3:00 pm
  ” !Gogu (de la spatii verzi )

  pe baza carei legi? i se poate lua omului dreptul de la demisie? ”

  Ce demisie visezi si tu , in Situatie de Urgenta ?

  Aaa , nu se poate acum ? TREBUIE ridicat urgent nivelul Situatiei de Urgenta (Stare de asediu /Stare de razboi etc ) ca sa se poata ! Nici copchilu-l burta masii sa nu mai miste-n front !!

  Ce nenorociti !

  Tu ai auzit in Italia /Spania ( nu vb de China ca aia-s comunisti ) de asa ceva ? Adica muiele astea care ameninta cu demisia acum ar vrea sa mearga sa munceasca dupa aia in UE ?

 8. @robinet4x4
  „31.3.2020 la ora 3:05 pm
  Presimt ca urmeaza o OM cu ceva sanctiuni pentru lichelele astea. Doamne-Ajuta! ”

  DOAMNE AJUTA !!!

 9. Bifat!

 10. Sa demisioneze sa lase loc la adevarati profesionisti. In vremuri bune apar oameni slabi, in vremuri rele apar oameni de valoare.

 11. !gicu

  am mari indoieli ca guvernantii francezi iau decizii fara sa se sprijine pe lege!

  afirmatia domniei-voastre nu are relevanta daca nu aratati fundamentele juridice ale deciziei in cauza!

 12. !Gogu (de la spatii verzi )

  sa ne intelegem, nu sunt de acord cu ce fac respectivele cadre medicale!

  problema este a legalitatii…nu sunt specialist in drept, nu cunosc care sunt drepturile care se suspenda acum …

  in principiu, dreptul *demisiei* nu ti-l poate lua nimeni…

  ministrul Costache cum a demisionat? i s-a imputat ceva, dimpotriva a fost felicitat si de domnul Presedinte si de domnul PM!

 13. Stefane, ramane ca inainte!
  Ia l si pe landser ca nu doare!

 14. !Dani

  * nu exista o mai mare bucurie decat atunci cand un idiot te anunta * ca ramane ca inainte**

  ( parafrazare dupa G. Courteline)