G4Media.ro

Un magistrat german va prelua ancheta ONU cu privire la crimele comise…

Sursa foto: Captură video - YouTube/ Eurojust

Un magistrat german va prelua ancheta ONU cu privire la crimele comise de către gruparea jihadistă ISIS în Irak

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU) Antonio Guterres l-a numit pe germanul Christian Ritscher în funcţia de Consilier Special însărcinat cu echipa de anchetă privind crimele comise în Irak de către gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS), a anunţat ONU, potrivit AFP, citată de News.ro.

Acest magistrat german îi succedă britanicului Karim Asad Ahmad Khan, care a devenit, în iunie, procuror al Curţii Penale Internaţionale (CPI).

Echipa de anchetă a ONU cu privire la crimele comise de ISIS vizează să susţină Guvernul din Irak în inculparea membrilor acestei organizaţii teroriste, prin culegerea, protejarea şi stocarea unor probe care pot conduce la inculpări de crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid.

În mai, această echipă a anunat că a cules proba clară şi convingătoare a unui genocid comis de către ISIS împotriva minorităţii yazidi ca grup religios.

Christian Ritscher era, până acum, procuror federal la Curtea Federală germană de Justiţie. El are o experienţă profesională de peste 30 de ani în urmăriri şi anchete penale internaţionale şi naţionale, precizează ONU.

Sursa foto: Captură video – YouTube/ Eurojust

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa inteleg ca vor fi anchetati si condamnati la temnita grea cele zeci de mii de cetateni germani, englezi, francezi, belgieni, suedezi, olandezi, spanioli si austrieci de etnie (alogena si toxica Europei) ce sunt membri ISIS si/sau sustinut gruparea ISIS (isi trimiteau ajutoarele sociale incasate la ISIS) ? Daca da, bravo, trebuia facut de mult. Daca „ancheteaza” cum s-a anchetat covidul din China, nasol.

    Sa nu uitam stirile cu cei jdemii de cetateni francezi (de etnii non-europene) nascuti in Franta, crescuti in Franta, educati in Franta, hraniti (din bani publici) in Franta care au zburat ad literam in Siria si Irak sa adere la ISIS, desi nu cunosteau limba araba si nici macar nu erau religiosi, nu mergeau la noile moschei ridicate in Franta.

    Cam asta e faza cu diversitatea si multiculturalismul, mai putini europeni si mai multi straini, cum vrea Bruxelles…