G4Media.ro

Un jurnalist din Myanmar, condamnat la doi ani de închisoare pentru o…

Un jurnalist din Myanmar, condamnat la doi ani de închisoare pentru o știre greșită despre un deces COVID-19/ Reporteri Fără Frontiere: Zaw Ye Htet încerca să scoată la lumină adevărul din spatele cifrelor oficiale ”nu prea credibile”

Un jurnalist din Myanmar a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a publicat o ştire incorectă despre un presupus deces cauzat de coronavirus, a anunţat vineri avocatul său, citat de dpa, transmite Agerpres.ro.

Zaw Ye Jtet, redactor-şef al site-ului web Dae Pyaw, a fost arestat pe 13 mai, în aceeaşi zi în care a apărut articolul care informa greşit despre moartea unei persoane în provincia Karen din estul ţării.

Sentinţa a fost pronunţată miercuri, în baza unui articol din codul penal privind provocarea de „teamă sau îngrijorare în rândul publicului”.

Prevederea respectivă este considerată de critici ca un instrument utilizat de armata şi guvernul din Myanmar pentru a interzice dizidenţa.

Avocatul jurnalistului a declarat că acesta intenţionează să facă recurs, deoarece apreciază că acuzaţia este „incorectă”.

Oficial, în Myanmar s-au înregistrat doar 199 de cazuri de COVID-19 şi şase decese după infectarea cu coronavirus – bilanţ privit cu scepticism de unii comentatori, care au ajuns la concluzia că situaţia este mai gravă.

Daniel Bastard, şeful biroului pentru Asia-Pacific al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, susţine că Zaw Ye Htet „încerca să scoată la lumină adevărul din spatele cifrelor oficiale nu prea credibile”.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Aceste derapaje sinistre ale unor ratati care se cred umnezei pe pamant doar ca nefiind analfabeti au vizibilitate la public trebuie tratate cu duritate,
    in Qatar pedeapsa pt nepurtatul mastii la 60 de grade se pedepseste cu puscaria.
    Viata populatiei e bunul suprem al unei natzii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.