G4Media.ro

Un înalt responsabil al Statului Major General al Rusiei a fost arestat…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Adam Baker

Un înalt responsabil al Statului Major General al Rusiei a fost arestat pentru corupție

Un membru de rang înalt al Statului Major General rus a fost arestat preventiv pentru acuzații de corupție, a anunțat joi presa rusă, în contextul în care numărul arestărilor de generali crește în Rusia după schimbarea ministrului apărării, transmite AFP.

Adjunctul șefului Statului Major responsabil cu comunicațiile, generalul Vadim Șamarin, a fost arestat preventiv pentru două luni de către un tribunal militar miercuri, a relatat presa rusă.

El este acuzat că a „acceptat o mită deosebit de mare” într-un sector al apărării afectat de scandaluri de corupție.

Instanța s-a abținut de la a face alte comentarii, invocând confidențialitatea investigației, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

O sursă informată a declarat pentru Interfax că Șamarin este acuzat de luare de mită în legătură cu contracte guvernamentale.

La jumătatea lunii mai, șeful Direcției principale de personal a Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov, a fost reținut la Moscova, după cum a relatat agenția rusă de presă TASS, citată de BBC.

„Generalul-locotenent Kuznețov a fost reținut în calitate de suspect într-o infracțiune penală. Investigarea cazului este efectuată de către Departamentul Principal de Investigații Militare al Comitetului de Investigații al Federației Ruse. Anchetatorii au solicitat deja instanței să aleagă o măsură preventivă pentru general sub formă de detenție”, a precizat TASS.

În acest caz au fost efectuate percheziții la locul de muncă și la domiciliul lui Kuznețov.

După cum se precizează pe site-ul departamentului militar, în 2010, Kuznețov a fost numit șef al Direcției a 8-a a Statului Major General al Forțelor Armate, iar în mai 2023 – șef al Direcției Principale de Personal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Este ca și când în ocean ar fi arestat un pește că stă sub apă! Probabil altele sunt motivele, întreaga structură a statului rus este o împletire intre interlopi, oligarhi ce au preluat activele statului sovietic pe nimic prin f rt și servicii secrete, deci corupția este modus vivendi!