G4Media.ro

Un înalt oficial al Ucrainei cere NATO ajutor militar cât mai rapid…

Sursa foto: Facebook / NATO

Un înalt oficial al Ucrainei cere NATO ajutor militar cât mai rapid de la statele membre pentru că țara ”apără flancul estic de mai bine de doi ani”

Adjunctul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei Ihor Jovkva, a declarat, într-o întâlnire cu secretarul general adjunct al NATO pentru diplomaţie publică, Marie-Doha Besancenot, că Ucraina şi armata ucraineană protejează flancul estic al NATO de mai bine de doi ani şi că țara sa are nevoie ca ajutorul militar necesar din partea statelor membre să fie livrat cât mai curând posibil, transmite News.ro.

Ihor Jovkva a informat-o pe Besancenot despre situaţia de securitate din Ucraina, în special despre ofensiva ocupanţilor ruşi în regiunea Harkov şi intensificarea atacurilor cu rachete din partea statului agresor rus.

„Ucraina şi armata ucraineană protejează flancul estic al NATO de mai bine de doi ani. Avem nevoie urgentă ca apărarea noastră aeriană să fie consolidată şi ajutorul militar necesar din partea statelor membre să fie livrat cât mai curând posibil”, a menţionat Ihor Jovkva.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat şi despre pregătirile pentru Summitul NATO de la Washington. Adjunctul şefului Biroului Preşedintelui a subliniat că este important pentru Ucraina ca Summit-ul să adopte decizii ferme cu privire la paşii către către aderarea Ucrainei la NATO.

Ihor Jovkva a vorbit despre semnarea unor acorduri bilaterale cu ţările partenere care ar trebui să asigure securitatea globală a Ucrainei până când aceasta devine membră NATO. Ucraina a semnat deja astfel de documente cu Marea Britanie, Germania, Franţa, Danemarca, Canada, Italia, Ţările de Jos, Finlanda şi Letonia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. CSAT, se aude?