G4Media.ro

Un grup de 20 de turiști epuizați fizic a cerut sprijin salvamontiștilor…

Un grup de 20 de turiști epuizați fizic a cerut sprijin salvamontiștilor pentru a coborî de pe Platoul Bucegi

Un grup de circa 20 de turişti epuizaţi fizic a cerut, sâmbătă după-amiază, sprijinul salvamontiştilor pentru a coborî de pe Platoul Bucegi, transmite Agerpres.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, turiştii, care au urcat pe Valea Caraimanului, au ajuns la Babele în stare de epuizare fizică, trei dintre ei fiind uzi şi în stare aproape hipotermică.

În aceste condiţii, dându-şi seama că nu mai pot coborî singuri, turiştii au sunat la 112.

De asemenea, un copil supraponderal a avut nevoie de îngrijiri şi de ajutorul salvamontiştilor pentru a-şi continua drumul.

Salvamontiştii din Buşteni şi cei ai Serviciului Judeţean Prahova sunt sprijiniţi de colegii lor din Dâmboviţa pentru a prelua grupul de turişti.

Anterior, o femeie de 72 de ani din Constanţa a suferit un traumatism de genunchi după ce a căzut pe zăpadă în zona Sfinxului, ea fiind coborâtă de pe munte de salvatorii montani.

De asemenea, două tinere neechipate corespunzător au rămas blocate în zăpadă pe Valea Rea din Masivul Bucşoiu şi au făcut un atac de panică. Ele au cerut ajutorul Salvamont.

sursa foto: Salvamont

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Romania cu manelisti preacucernici si cautatori de energii vindecatoare. Pusi la plata frate pentru deranjul inutil datorat inconstientei.

  2. Fara suv si atv e putin mai dificil.

  3. Wow :))) am fost cu bunica de 61 de ani, pe vreme buna ce-i drept…