G4Media.ro

Un fizician de la Harvard plănuiește o expediție pentru a găsi un…

sursa foto: Pexels/ Jakub Novacek

Un fizician de la Harvard plănuiește o expediție pentru a găsi un „artefact extraterestru” căzut din spațiu

Un fizician proeminent de la Harvard plănuiește o expediție în Pacific pentru a găsi ceea ce el crede că ar putea fi un artefact extraterestru care s-a prăbușit în ocean, transmite The Guardian.

Avi Loeb a anunțat că organizează o expediție oceanică de 1,5 milioane de dolari în Papua Noua Guinee pentru a căuta fragmente ale unui obiect care s-a prăbușit în largul coastelor insulei Manus în 2014.

Loeb a observat obiectul în 2019 și l-a identificat ca fiind primul meteorit interstelar descoperit vreodată – ceea ce înseamnă că acesta provine din afara sistemului nostru solar. Potrivit lui Loeb, originea interstelară a meteoritului a fost confirmată pentru Nasa în aprilie 2022 de către comandamentul spațial al Departamentului de Apărare.

Loeb și echipa sa au concluzionat, de asemenea, că meteoritul a fost mai dur decât toți ceilalți 272 de meteoriți din catalogul Centrului de Studii pentru Obiecte Apropiate de Pământ al Nasa.

„Intrigat de această concluzie, am înființat o echipă care a conceput o expediție de două săptămâni pentru a căuta fragmentele de meteorit la o adâncime de 1,7 km pe fundul oceanului. Analiza compoziției fragmentelor ne-ar putea permite să determinăm dacă obiectul este de origine naturală sau artificială”, a scris Loeb într-o postare pe Medium.

Potrivit lui Loeb, este posibil ca meteoritul să fie dur „pentru că este de origine artificială (…) lansați în urmă cu un miliard de ani de o civilizație tehnologică îndepărtată”.

Dimensiunea fragmentelor care vor fi potențial găsite de echipa lui Loeb va depinde de compoziția meteoritului. Pentru un meteorit de fier, fizicianul prezice aproximativ o mie de fragmente mai mari de un milimetru. În cazul în care meteoritul are compoziția de oțel inoxidabil, echipa lui Loeb se așteaptă să găsească dimensiuni mai mari, cu zeci de fragmente mai mari de un centimetru.

Expediția este așteptată să fie lansată în această vară, relatează Daily Beast.

„Există o șansă să eșueze”, a declarat Loeb, care este cofondator al proiectului Galileo, care are sarcina de a căuta semne extraterestre, pentru publicația citată. Cu toate acestea, el rămâne ferm convins de misiune.

„Afirmațiile extraordinare necesită dovezi extraordinare”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Abia aici recunosc spiritul umanitatii in vremurile lui bune. Setea de cunoastere. Dorinta de a afla lucruri.