G4Media.ro

Un deputat PRO România cere suspendarea președintelui Iohannis și trecerea la un…

Un deputat PRO România cere suspendarea președintelui Iohannis și trecerea la un Parlament unicameral, cu 300 de locuri, conform referendumului din 2009

Un deputat PRO România a cerut suspendarea președintelui Klaus Iohannis într-un interviu acordat site-ului cetateanul.net. Deputatul Adrian Pau a mai cerut revizuirea Constituției pentru reducerea mandatului președintelui la patru ani și susține că Iohannis ar trebui suspendat pentru că încalcă Constituția și pentru că anumitor lideri PSD le convin atacurile pe care le încasează de la Iohannis pentru că ”îi ajută în procesul preluării puterii în partid”:

”Nu știu dacă demersul ar avea succes, la votul popular, dar însăși dezbaterea pe subiectul încălcărilor repetate ale Constituției, poate i-ar da de înțeles domnului Iohannis că este Președintele României. Și atât! Nu este stăpânul României, nu poate face chiar ce vrea domnia sa. Trebuie să respecte Constituția”, a declarat deputatul PRO România în interviu.

Acesta a mai spus că trebuie operate urgent și rezultatele referendumului din 2009, atunci când românii au ales parlament unicameral, cu 300 de parlamentari:

”În 2009, poporul român a spus că vrea unicameral și 300 de parlamentari. Trebuie s-o facem. Avem aproape un an întreg la dispoziție să implementăm această modificare validată prin referendum. La care mai putem adăuga o serie de probleme apărute în ultimii ani. Ar trebui să reducem durata mandatului Președintelui României la patru ani, ca să recuplăm parlamentarele cu prezidențialele, să nu mai avem alegeri o dată la doi ani. În ultimii șapte ani noi am avut patru ani electorali. Nu se poate conduce o țară în acest fel”, a mai declarat Adrian Pau, deputat PRO România.

Citește interviul integral pe cetateanul.net.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Ca nu a facut mai nic pentru romani e clar, ca isi incalca in mod reperat prerogativele e clar.

  2. A sustine ideea suspendarii Presedintelui Romaniei, ales acum 2 saptamani cu 2/3 din voturile cetatenilor, indica un proces avansat de degradare cognitiva…

    • Ba chiar o nazdravanie absoluta sau o neintelegere totala a ceea ce se intimpla in lume

    • Daca ne uitam in gura tuturor prostilor ce populeaza sparlamentul actual,ar trebui sa avem alegeri ori de cate ori se scoala cu fata la cearceaf cate un dobitoc ca asta de la non partidul lui pinocchio…

    • Așa este! Ai dreptate!

  3. Alo tovarase , presedintele doar ce o fost ales cu majoritate zdrobitoare , cum poti cere suspendarea ? Este adevarat romanii au votat la un referendum parlament unicameral cu 300 de parlamentari si nu a fost pus in aplicare tot din cauza parlamentarilor.

    • Majoritatea aia zdrobitoare la care faci referire este aproximativ 35% din populatia cu drept de vot deci are „sustinere totala”. Putem trece la un singur partid (PCR) in romanica.

  4. Io’ cred ca voi nu înțelegeți că nu mai aveti ce cauta acolo…intai alegeri anticipate și apoi mai vorbim cu parlamentarii…
    Nu mai aveti nicio legitimitate după votul românilor din 26 mai și 24 noiembrie, spre deosebire de președinte și pnl…
    Ce tupeu pot avea scursurile astea….auzi, decid ei să îl suspende președintele reales prin vointa recenta a poporului…cât de tâmpit și nesimțiți pot fi?!?

  5. Buna dimineata

  6. Nu numai suspendat ci trimis lîngă tovarășu livache pentru restul vieții condamnat la muncă silnică pe viață și confiscarea averilor pînă la al 10-lea neam, acest slugărel muianis ce este condus de cei puternici din exterior ce conduc țara tuturor posibilităților din umbră.

  7. Pana la parlamentul unicameral , se poate ramana la parlamentul bicameral dar cu 300 de parlamentari, fara nici o problema .
    In privinta lui klauSS ,gaul__ter-ului coloniei Romanica , nu este nimic de spus ,
    daca romanii verzi si-au dat arama pe fata , adica caracterul de slugi jalnice si obediente .
    Mai concret , un antiroman sa ocupe functia de presedinte al Romaniei .

  8. bai g4, voi aduceti fiecare basina a unui neica nimeni de paun pe site ca stire ?
    Rau ati ajuns.

  9. Referendumul pt. 300 de parlamentari a fost un experiment populist, la fel ca si mitingul pesedistilor(2018) . Constitutia reflecta interesele de la acea data a celor care au creat-o. Fiindca reprezinta contractul intre cetateni si politicieni, trebuia sa fie clara si scrisa pe intelesul ceatenilor cu pregatire obisnuita , deoarece se adreseaza cetatenilor, nu numai specialistilor de la CCR. Ar fi interesant de stiut cati dintre cei care au votat-o au si citit-o.

  10. Nu suspendați nici un președinte.. Voi sunteți sănătoși la cap. Lăsați președintele sa își facă treaba și voi vedeți-vă de ale voastre.

  11. Nebunule, nu ți-a comunicat hoțonta că acum vreo două săptămâni au fost alegeri, iar Iohannis le-a câștigat cu peste 66%? Întreabă-l, poate va fi sincer o singură dată în viață și îți va recunoaște că lucrurile stau cum ți le prezint eu, nu te mint, serios! Poate tu erai plecat cu sorcova, cum se vede că ești plecat și acuma. Fă o pauză și mai informează-te, nu ți-ar strica. Oare nu ar fi mai bine să renunți tu la mandatul de parlamentar, oricum nu faci nimic, încasezi niște bani aiurea și faci de râs această autoritate, creându-i mari prejudicii de imagine. Înainte de a cere suspendarea unui președinte, ar fi mult mai util să-ți faci un control, din câte se vede, prezinți mari lacune, nu de alta, este pentru binele tău. Cum naiba o arăta bine Parlamentul cu niște nimeni ca tine? Din păcate nu ești singurul, lista este imensă, iar în majoritatea sa, cuprinde numai pe „ăștia” din psdeu, îi știi traseistule, sunt foștii, actualii și viitorii tăi camarazi de arme, cu toții niște lepădături. Oare ai luat speiș? Ar fi de preferat, după el, posibil să te trezești, din prostie, niciodată! Haide, impostorule, vorbește în pungă, iar când noi îți solicităm, dezleagă punga! Adică, niciodată.

  12. Ghiveci.

  13. Oare vrea acest Pau sau Bau, sa ne reprezinte tara in lume? Nu poate acest necunoscut individ sa vorbeasca impotriva a cca 6,5 mil de romani.Nu ne este frica de” Bau-Bau”.

  14. Bai da’ ce fumeaza astia? Ca pare tare, vreau si eu.