G4Media.ro

Un deputat al stângii radicale din Franța, exclus pentru 15 zile după…

sursa foto: captura video

Un deputat al stângii radicale din Franța, exclus pentru 15 zile după ce a arborat în legislativ un drapel palestinian

Un deputat al formaţiunii radicale de stânga La France Insoumise (LFI, Franţa nesupusă, opoziţie), Sebastien Delogu, a arborat marţi la Paris în sala legislativului un drapel palestinian, în timp ce se discuta despre situaţia din Fâşia Gaza, relatează AFP. Gestul i-a atras o excludere de 15 zile, transmite Agerpres.

Preşedinta Adunării, Yaël Braun-Pivet, care reprezintă formaţiunea prezidenţială Renaissance (liberală, centru), a denunţat un „comportament inadmisibil” şi a suspendat şedinţa, pe fondul agitaţiei create.

La reluarea şedinţei, Braun-Pivet a dispus organizarea „imediat” a unei reuniuni pentru a lua o decizie „în cazul dlui Delogu”, acesta fiind ulterior exclus pentru 15 zile.

Regulamentul legislativului prevede sancţiuni împotriva membrilor „care tulbură ordinea sau provoacă agitaţie”.

La întrebările presei, Delogu a afirmat că gestul său a fost o „iniţiativă personală”.

Această iniţiativă a survenit în ziua în care trei ţări europene, Spania, Irlanda şi Norvegia, au recunoscut oficial statul Palestina, iar întrebat la şedinţa de marţi a Adunării în legătură cu poziţia Franţei pe acest subiect, premierul francez Gabriel Attal a evitat un răspuns.

„Da sau nu, guvernul francez va recunoaşte într-un final statul Palestina?”, îl întrebase lidera ecologistă Cyrielle Chatelain.

LFI a aşezat problema războiului din Gaza în centrul campaniei sale pentru scrutinul european, menţionează AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Oamenii cu ceva capacitate de judecata au inteles deja Stanga EU extrema- Dreapta extrema (urmaritorii lui trumpel)- Organizatii teroriste – Iran – (si vorba lui ilici iliescu ultima pe lista) rusia. De unde vin actiunile destabilizatoare la adresa democratiilor? Cracanat intr-un KGB ghici fraiere cine?