G4Media.ro

Un coregraf din Berlin i-a cerut unei balerine de culoare să-și albească…

Un coregraf din Berlin i-a cerut unei balerine de culoare să-și albească fața pentru a putea dansa în Lacul Lebedelor / Ce s-a întâmplat după ce balerina a povestit totul public

Un coreograf „rasist”, care a pretins albirea feţei unei balerine de culoare, pentru a putea dansa în „Lacul lebedelor”. Aceasta este rezumatul plângerii lui Chloe Lopes Gomes împotriva unui angajat al Baletului de Stat din Berlin, transmite ANSA, citată de Rador.

Balerina franceză a povestit – în premieră pentru publicaţia Spiegel – că din cauza culorii pielii sale a fost subiectul unei discriminări severe în prestigioasa instituție din capitala Germaniei .

La sfârșitul lunii octombrie, lui Lopes Gomes nu i-a fost reînnoit contractului, motiv pentru care a decis să denunţe public climatul extrem de discriminatoriu de la Staatsballett din Berlin. Povestea a fost preluată de presa locală, care a raportat în special acuzațiile balerinei împotriva profesoarei sale de balet, care, printre altele, i-a pretins în trecut balerinei să-şi fardeze chipul în culori foarte deschise pentru a nu penaliza „omogenitatea” reprezentării Lacului Lebedelor.

Potrivit cotidianului german Tagesspiegel, maestra de balet ar fi „o nemţoaică cu o biografie din est”.

Lopes Gomes, care în trecut a lucrat cu companiile de balet din Nisa, Londra și cu „Bejart Ballet”, a declarat că nu a fost niciodată atât de discriminată ca la Staatsballett din Berlin.

Cazul a suscitat multe polemici în rândul reprezentanţilor breslei: revista germană „Ballett Journal”, de exemplu, a publicat un articol intitulat „Cum poate poza în victimă o balerină proastă”.

Sursa: ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Are dreptate: unde dracu s-a mai vazut lebada neagra.

  2. E de porc să susții că e de rasisme.În „Othello „toți albii poartă perucă neagră creață și se vopsesc pe față, și nu s-a plâns nimeni de asta.A-ncercat la un ban nemuncit în plus și nu i-a ieșit.Că e toantă, e acum de notorietate națională.Dacă insistă, o să ajungă ka kapernik, ăla de-și înjură adoptivii și nu-l mai angajează nimeni.

  3. Foarte nesimțită neagra asta! Dar albilor când li se cere să-și inegresca fata pt a juca e în regulă? Nici măcar în arta comuniștii ăștia nu se pot adapta.

  4. In ‘Lacul lebedelor ‘ este și o lebădă neagra, unul din personajele principale.Poate madam, nu a fost atât de bună încât să merite rolul.

  5. Albirea ”lebedelor bru-negre” se practica și-n televiziunile din romanesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.