G4Media.ro

Un consilier al premierului, plângere pentru scoaterea AUR în afara legii/ Alexandru…

sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Buda

Un consilier al premierului, plângere pentru scoaterea AUR în afara legii/ Alexandru Muraru: ”Am fost audiat la Parchetul General în alte spețe cu AUR. Văd că se mișcă lucrurile/ Nu am văzut nicio demisie la Jandarmerie. Se impune o investigație de proporții”

Deputatul Alexandru Muraru, consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism, a transmis, miercuri dimineață, că a depus plângere penală la Parchetul General și la Poliție după ce un protestatar a desenat zvastica (simbol nazist) pe steagul Uniunii Europene la manifestația violentă organizată de AUR care a avut loc marți, la Parlament.

Muraru a numit AUR ”un partid extremist” spunând că acesta trebuie scos în afara legii. Consilierul premierului a declarat pentru G4Media că va depune o plângere penală la Parchetul General pentru scoaterea formațiunii politice în afara legii.

Muraru a mai explicat faptul că a fost audiat la același parchet în alte spețe referitoare la activitatea AUR și la câteva manifestații care au inclus simboluri fasciste și au produs o instigare la ură prin asocierea cu simboluri care au ultragiat memoria victimelor Holocaustului, susține Muraru.

 • ”Am tras acest semnal de alarmă încă din martie când AUR a avut multiple derapaje și am spus despre nevoia de scoatere a AUR în afara legii pentru că deja pe Legea 14/2003 a partidelor politice, la capitolul care ține de încetarea activității partidelor politice, există câteva condiții. Cererea de dizolvarea se adresează Tribunalului de către Ministerul Public, Parchetul General. Ei se pot autosesiza sau alte instituții pot sesiza PG. Eu cred că noi ne aflăm în interiorul acestor încălcări pentru că acest partid instigă la nerespectarea legii și ordinii publice, încalcă prevederi constituționale cum ar fi dreptul la demnitate. Lucrurile astea au devenit o politică a acestui partid. Urmează să adresez o plângere PG referitor la o viitoare scoatere în afara legii a AUR. Am fost audiat la PG în alte spețe referitoare la AUR și am adus probe. Este un procuror activ, adună probe într-un dosar care se referă la câteva manifestații care au inclus simboluri fasciste și au produs o instigare la ură prin asocierea cu simboluri care au ultragiat memoria victimelor Holocaustului. Nu există o estimare de timp, dar din câte am văzut lucrurile se mișcă. Aceste spețe, care există pe rolul PG, pot fi conexate”, a declarat Alexandru Muraru pentru G4Media.

Deputatul PNL de Iași a declarat, de asemenea, că nu a văzut nicio demisie la Jandarmerie în urma modului în care instituția a gestionat protestul violent de marți și că se impune ”o investigație de proporții” în interiorul instituției. Parlamentarul susține că se afla în instituție în momentul protestului, iar ”atacul a fost coordonat”.

 • ”Cred că jandarmii au fost luați prin surprindere, AUR au fost coordonați de către parlamentarii AUR, unora le-au făcut accesul cu mașinile și erau acolo când s-a declanșat atacul la porțile incintei, alții au penetrat mai multe intrări simultan. Pot înțelege strategia Jandarmeriei de a nu tensiona lucrurile. Dar cred că se impune o investigație de proporții pentru că eu nu pot accepta ca instituția care e abilitată să asigure ordinea publică are atâtea probleme într-un timp atât redus de timp. Și nu mă refer doar de la 10 August încoace. Eu nu am văzut nicio demisie din Jandarmerie. Sper că este o investigație în curs care să ne spună care au fost scăpările, culpele. Nu e posibil ca parlamentarii să fie asediați în sediul Parlamentului. Eu eram în Parlament. A fost un atac coordonat. Parlamentarii AUR au incitat la violență în ședința de la 10:30 (…)”.

Muraru a mai spus că se impune și o modificare a regulamentului Camerei Deputaților, dar și a legii partidelor politice pentru ca formațiunile să poată fi scoase în afara legii mai ușor atunci când încalcă legea, dar și pentru ca parlamentarii care manifestă acte de violență să nu aibă ca singur opozant chestorii:

 • ”E nevoie și de o modificare pe legea partidelor politice pentru ca partidele politice să fie dizolvate mai ușor pentru că România nu s-a confruntat până acum cu așa ceva, trebuie să ne adaptăm vremurilor. Regulamentul Camerei are o mare problemă: parlamentarii care incită la violență au un singur opozant: chestorii. Ori chestorii sunt tot colegi parlamentari. Ei vor escalada aceste instrumente și tactici (…) Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm. Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora (…) Expresiile extremiste ale unor reprezentanţi în Parlamentul României sunt inacceptabile în faţa opiniei publice, a persoanelor şi organizaţiilor care luptă pentru memoria victimelor Holocaustului. Acest comportament reprobabil din partea unor demnitari nu a făcut altceva decât să se materializeze în incidente publice de natură xenofobă. Degradarea şi tensionarea repetată a atmosferei din Parlament a creat acest context social, iar desenarea zvasticii este o consecinţă directă a politicii partidului extremist AUR. Aşa cum am mai spus în repetate rânduri, ascensiunea acestei formaţiuni politice în Parlament a degradat încontinuu, masiv, discursul public şi a reluat o amplă operaţiune sistematică de punere în discuţie a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului. Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90”, a transmis Alexandru Muraru, într-un comunicat trimis miercuri.

sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Buda

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

 1. Nu mor caii cand vor cainii, continuati voi sa demonizati AUR care e ultimul refugiu al Romanilor, si va dati singuri foc la sandrama. Va iese exact pe dos si AUT trece de 50% la alegeri. Ati vrut sa faceti asta ieri si azi cu manifestatia „violenta” si a refulat, AUR e si mai cautat si l-ati facut pe Simeon erou. Continuati asa ca vorba proverbului Romanesc: „Cine sapa groapa altuia cade singur in ea”.
  Rezistam si nu va uitam, ne vedem la vot!

  • O cisternă de mumu o să-și ia haur și votacii lui! :)))))

  • @fost votant pnl
   Asta asa e. Eu zic sa-i lasi in pace ca fac treaba buna in favoarea partidului AUR. Asta nu e din partidul FD, nu? E din PNL.

  • „Ultimul refugiu al romanilor” hahahahaha

  • „AUT” ai spus ! AUT sa fie !

  • @Dumnezeu

   plus inca una de la mine !

  • Stai relax, aur nu e ulimul refugiu al romanilor, vise umede

  • Nu, nu așa!
   Într-adevăr, AUR subt CAII, din: „Nu mor caii, când vor câinii” dar nu așa..

   Ci aș merge mai degrabă, pe ideea că

   Ditai două Partide Politice
   cu tradiție în Democrație
   cu forță
   cu determinare politică
   recunoscute, vorba’aia peste graniță

   Au început, ăstora, să le tremure indispensabilii in fund

   Că „un oarecare AUR” începe SĂ SE RIDICE
   Să devină un adversar redutabil – un pericol PENTRU EI – nu pentru țară

   (că nu i-am văzut cu mitraliera’n mână – sau mai rău, pe înaintașii ălora să tragă în români),
   NU. ci UN PERICOL pentru ei
   pentru cei ce s-au trezit că li s-au redus procentele „la numărul de membri”
   aia da!

  • @DoreIeeeee
   nimic este Etern ! nici Aurul tau iubit !

  • Cu mențiunea că aurul (de niciunul; nici metalul și nici cel politic) nu este al meu și nu este iubit –

   Nu este etern, domnule.

   Aici ai dreptate; după cum nici tu nu ești etern – stimate domn.

  • @DoreIeeeee

   eu voi dainui pentru aceste comentarii ! tu, din pacate, esti trecut la Uitare !

 2. Codita de topor nu mai bine te intorci tu in grota din care ai iesit si nu mai mananci r..at atat?

 3. O cisternă de mumu o să-și ia haur și votacii lui! :)))))

 4. destept baiatul asta. vrea sa-si faca o lege sa interzica aur. eu il sustin. doar sa fie atent si sa treaca in lege ca se aplica doar aur, ca la cat sunt de isteti se trezec si cu pnl dizolvat.

 5. Muraru este alt parazit bugetar , care mestecă vorbe într-un limbaj de lemn , dar din păcate primește bani pentru a schelălăii .

 6. Fiecare macane după cum ii „recomanda” comandatul de „unitate”. Așa e și cu asta.

  • Ai dreptate! Ar trebui domnu sa se zbata pentru autostrăzile din Moldova, pentru înapoierea Moldovei…că tot e din Iași.Circul hauristilor a trecut, problemele mari pentru dezvoltarea Moldovei rămân…dar nu scoate un cuvînt domnu.

 7. Darwin, „Dumnezo” cate mai ai cumetre?

  • Olivea, Joahne, Mirelul… probleme buei? :)))))

  • Are destule. Cam cate are si Barbu. El vrea ca tara sa fie condusa doar sa useristi ca stiu ei mai bine si sunt mai destepti si lupta ca aur sa fie scos, sa ramana doar ai lui, sa nu aiba concurenta, desi si ai lui fac destule, dar daca nu se refera la ce s-a referit protestatarul, se cheama ca e legal.
   Ma rog, in fine. Ce e legal e legal. Aia e.

  • Aha, deci după modelul Putin v-ati apucat de postaceala profesionista. Macar aveți carte de munca?

 8. G4media, dar dacă se scoate AUR în afara legii, veți mai lăsa postacii lor să vomite pe aici? Sau acceptați diminuarea traficului?

  • Cum ar fi sa macane 3 expirați între ei?

  • Nu, ii vor lasa doar progresisti sa faca asta, ca ei sunt mai cu mot.

  • Usericii-istericii sunt bosumflati că în timp ce AUR sare peste 20% ei sar sub 5% :))
   Eu sper să se certe psd cu pnl să ajungem la anticipate.
   Nu votez deloc, stau pe canapea, mănânc popcorn și rad mult :)))

  • Eu zic sa nu-ti faci iluzii ca nici AUR nu are cine stie ce genii prin partid. Asa erau si useristii cand nu erau la putere, mari luptatori pentru mari idealuri de-ale lor, noua speranta, profesionistii, competentii si cand s-au vazut la guvernare s-au suparat si au plecat ca au fost dati afara cativa ministri de-ai lor. Si sa vezi faza ca nu stiu ce suparati vor fi oamenii ca militeaza pentru certificatul verde la locul de munca. Na. Acuma daca nu ai sti, as mai intelege, dar daca stii, nu faci si tu ceva? Ei nu si nu, ei asculta de cei din vest. Aia e. Asa vor face si cei de la AUR, facem, luptam si cand vor ajunge, vor coopera, ca singuri nu pot, sunt prea mici.🤣

  • @Dan:
   Ca prostu’ !

 9. Bla bla bla…
  Limba de lemn.

 10. Mari ipocriți mai sunteți. Pe o parte strâmbați din nas la AUR, pe de alta va bucurați ca „înjură PNL”. În felul asta nici rahat nu mâncați, nici gura nu va pute.

 11. Mircea, fa-te ca lucrezi!

 12. s-ar putea sa fiti pe margine la viitoarele alegeri daca serviti „kekuri” globaliste neomarxiste

 13. Aoleu mi-ati stricat sarbatorile cu slugoiul asta abject, acest viermus a fost sclavul celebrului Relu Fenechiu, asa au ajuns in politica mare si el si celalalt sclavete de fracsu numit de Iohann ambasador in SUA!

 14. Pot sa intreb si io cum poti fi conslier de prim-ministru si deputat in acelasi timp? Poti fi si judecator? Dar presedinte?

 15. Dreptul la munca nu trebuie condiționat!
  Nu crezi că sunt sănătos când vin la muncă?
  Scanează-mi temperatura :)))))

 16. o nulitate de politruc cu ZERO rezultate, la fel ca AURnumai gura si smecheria e de ei

  nu se aude nimic cu autostrada unirii, unul fiind de la Iasi, ceilalti batandu-se cu pumnul in piept ca sunt nationalisti si cu romanii(dar se pare ca aurarii au doar cunostinte despre virusi si imunologie)

 17. Votez AUR!!!

 18. Din cand in cand se mai trezeste si pupatorul asta de dosuri sa se planga ca nimeni nu-l baga in seama pe el si pe toata regiunea pe care o are in administrare

 19. S-a găsit zvastica la aur. Nu mai apăruse de mult un comunicat de la mosadistul ăsta.

 20. daca vorbim de AUR, Iosefina Pascal, Sputnik, cu siguranta vorbim de Ambasada condusa de Mujicul Kuzmin

 21. muraru asta altceva mai util de facut n-are? atat il duce mintea? daca nu era aur nu stia nici dracu de el

 22. Domnule Muraru, va sugerez sa urmariti maine Jurnalul video al Maistrukui IC. Dupa ce azi Maistrul a postat un interviu video in care il lauda pe Simion si se declara total de acord cu programul AUR si elogiaza prezenta in AUR a multor mari personalitati culturale, eu ma tem ca Maistrul nu va va ierta pentru ce faceti contra AUR. Stiti bine cum va porecleste de fiecare data cand aduce vorba de dvs.

 23. Asa cum am prevazut, Maistrul IC il face azi in Jurnalul video pe dl. Muraru cu ou si cu otet pentru ca a zis ca AUR e un partid fascist si Maistrul repeta ca de fiecare data ca nu e asa si zice ca si Eminescu ar fi considerat fascist (dar eu nu cred ca cineva ar fi zis asa ceva) si bineinteles ca il porecleste pe dl. Muraru cu cuvantul ala dizgratios adica „P…..e” si zice ca sa-l dea in judecata ca nu-i e frica si eu am mai zis si ieri ca Maistrul il lauda pe Simion ca e un mare om politic si ca are un partid in care au intrat marile personalitati ale culturii romane de azi si ca el, Maistrul adica, e de acord cu tot ce zice AUR. Si pentru cine nu stie spun eu ca Maistrul isi face un titlu de glorie ca a lansat-o in spatiul public pa Duamna Sosoaca.

 24. Nu mor caii cand vor javretele de la Iasi.