G4Media.ro

Un comisar european avertizează asupra creșterii sărăciei în Europa din cauza prețurilor…

Un comisar european avertizează asupra creșterii sărăciei în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie electrică

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu privire la creşterea sărăciei în Europa din cauza preţurilor tot mai mari la energie electrică, transmite duminică dpa.

Schmit a declarat pentru agenţia de presă menţionată că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de preţurile tot mai mari la energie electrică şi a adăugat că numărul acestora va continua să crească.

Comisia Europeană ar putea ajuta ţările membre să limiteze impactul preţurilor foarte mari la energie electrică asupra populaţiei, dar că obligaţia de a lua măsuri revine în primul rând guvernelor naţionale, potrivit lui Schmit.

Vineri, purtătoarea de cuvânt a guvernului german Martina Fietz a declarat că este important să existe o coordonare la nivelul întregii Europe şi să se acţioneze în cadrul actualelor regulamente ale pieţei interne a UE.

Subiectul va fi discutat la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare, în zilele de joi şi vineri, la Bruxelles, a menţionat Fietz.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor ETUC a atras atenţia în septembrie că, potrivit datelor existente, peste 2,7 de milioane de oameni din Europa nu-şi mai pot permite să-şi încălzească în mod corespunzător locuinţele, cu toate că au un loc de muncă şi, implicit, un venit.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels/ Levent Simsek

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Va meritati soarta!!
  Cetatenii ue sa mai puna o bluza pe ei, ca liderii ieuropeni nealesi au de unde sa plateasca, pentru ei nu-i o problema ca s-a triplat gazul, doar au salarii de mii de ieuroi.
  Restul, dormiti in frig fraierilor ca ati vrut progresisme si energie verde.

  • Au cacalau de unde sa suporte cresterea majoriatea iuropenilor.
   Baiu e la cei din periferie..de pe care se iau 7 blanuri ca de obicei.

  • NICI LUI dorneanu NU-I PASA! DIN 2022 II VOR CRESTE CELE 3 SALARII, 4 SPORURI SI 4 PENSII SPECIALE CU MII DE EURO LUNAR.

   MILIONAR DIN PENSII IL FACEM !

 2. Chestiunea asta este triviala, preturile cresc->cei saraci nu mai fac fata, comisarul este platit pt asa ceva!?

 3. Suntem alaturi de voi si va compatimim, dar progresul cere sacrificii!

 4. Parcă până acum era numai lapte și miere prin Europa…ce să zic

 5. Voi cei din Romanica dormiți liniștiți , că Iohannis a adus 80 mld. EURO de la UE pentru bunăstarea voastră , așa cum a spus domnul Rareș Bogdan și alți lingăi ai lui Iohannis .