G4Media.ro

Un cimitir cu 440 de morminte, descoperit în Izium, recent eliberat de…

sursa foto: Google maps

Un cimitir cu 440 de morminte, descoperit în Izium, recent eliberat de forțele ucrainene

Un cimitir care conținea aproximativ 440 de morminte a fost descoperit în orașul ucrainean Izium după ce a fost eliberat de sub controlul rusesc, a declarat un ofițer de poliție de rang înalt, pentru Sky News.

Serhii Bolvinov, anchetatorul șef al poliției pentru regiunea Harkov, a declarat că toate cadavrele vor fi exhumate și duse pentru examinare medico-legală, ca parte a unui efort major al poliției, împreună cu procurorii și alți anchetatori, pentru a aduna dovezi privind presupuse crime de război rusești.


El a spus că trupurile au fost îngropate individual în locul improvizat.

Ofițerii de poliție au fost, de asemenea, la curent cu o serie de alte locuri de înmormântare de când au început să investigheze ce crime au fost comise în zone din regiunea Harkov care au petrecut luni de zile sub control rusesc, dar care acum sunt din nou în mâinile ucrainenilor, a declarat Bolvinov.

Vorbind despre situl Izium, investigatorul șef a spus: „Pot spune că acolo se află una dintre cele mai mari înmormântări dintr-un oraș eliberat, care conține mai mult de 440 de morminte. Aproximativ 440 de cadavre au fost îngropate într-un singur loc”.

Întrebat dacă ar putea spune cum au murit victimele, el a răspuns: „Știm că unii au fost uciși [împușcați], unii au murit din cauza focului de artilerie, așa-numitele traume provocate de explozia minelor. Unii au murit din cauza atacurilor aeriene. De asemenea, avem informații că multe cadavre nu au fost încă identificate. Așa că motivele morții vor fi stabilite în timpul investigațiilor.”

„Pentru mine, a fost deosebit de șocant și oribil și aceasta este o crimă împotriva umanității. Nu ar trebui să fie așa într-o lume civilizată în 2022. Este o poveste atât de îngrozitoare și neplăcută din orice unghi. Sunt încrezător că răul va fi cu siguranță pedepsit”, a mai spus el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter