G4Media.ro

Un botoșănean, prins în timp ce fura apă din rețeaua publică pentru…

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Un botoșănean, prins în timp ce fura apă din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz / Descoperirea a fost făcută după ce a scăzut presiunea alimentării cu apă în localitate

Unui localnic din comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, i s-a întocmit dosar penal după ce a fost prins furând apă din rețeaua publică pentru a alimenta un iaz, relatează Monitorul de Botoșani.

Cazul a fost descoperit după ce mai mulți cetățeni au sesizat compania Nova Apaserv, care livrează apă, pentru a scăzut foarte mult presiunea, în ultimele zile.

„La sesizarea unui cetățean din zonă care a adus la cunoștință ca debitul apei din zonă nu este în parametri normali, ne-am deplasat la fața locului și cele spuse au fost confirmate. În acest branșament ilegal din punctul nostru de vedere și această lucrare pe domeniul privat. S-a îngropat pe aproximativ 75 de metri o țeavă care duce direct într-un iaz. (…) Singura sursă de alimentare a fost această lucrare clandestină. Debitul care curge prin această țeavă este de aproximativ 80 de metri cubi pe oră”, a declarat Sorin Ioan Ciobanu, șeful serviciului antifraudă din cadrul Nova Apaserv.

Sorin Ioan Ciobanu cataloghează gestul localnicului drept un atentat la sănătatea oamenilor.

„În primul rând oamenii ar trebui să aibă cei șapte ani de acasă, bun simț, pentru că fiecare ar trebui să acționeze pentru bunul mers al lucrurilor și să ne sprijinim în aceste momente pentru că seceta este un inamic pentru noi, pentru animale. Când constatăm astfel de lucruri, nu ne rămâne decât să credem că sunt și oameni care acționează împotriva oamenilor”, a precizat Șeful Serviciului Antifraudă din cadrul Nova Apaserv.

I s-a întocmit dosar penal.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-ar fi produs fapta, iar in funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Din cite informatii am reusit sa string peste jumatate din beneficiarii acestei societati de rahat primesc apa cu program in timpul zilei iar noaptea o au oprita .
    ,,Hidro Prahova ” nu e cel mai mare furnizor de apa ci cel mai mare sistem mafiot din domeniul furnizarii apei . Apropos ! Apa furnizata de astia nu epotabila ci menajera .