G4Media.ro

Un bebeluș român în vârstă de doar 4 luni a fost despărțit…

Un bebeluș român în vârstă de doar 4 luni a fost despărțit de părinții săi care au încercat să intre ilegal în SUA, în baza politicii antiimigraţie a preşedintelui Donald Trump

Constantin, un bebeluş de numai 4 luni, pare a fi cel mai mic copil care a fost despărţit de părinţii săi, Florentina şi Vasile Mutu, un cuplu de romi săraci din România care trăia din cerşetorie şi care a încercat să intre ilegal în SUA, relatează cotidianul The New York Times, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, bebeluşul a petrecut 5 luni din primul său an de viaţă într-un orfelinat şi a fost cel mai mic dintre miile de copii care au fost separaţi de părinţii lor în baza politicii antiimigraţie a preşedintelui Donald Trump, numărul total al celor afectaţi de această nouă politică nefiind deocamdată cunoscut.

The New York Times scrie că nici până acum administraţia SUA nu a explicat familiei Mutu de ce le-a fost luat copilul, iar oficialităţi din Departamentul pentru Securitate Internă au refuzat să comenteze informaţiile din articol.

În februarie 2018, Constantin Mutu a fost separat de părinţii săi la graniţa de sud a SUA, pe când avea doar 4 luni. Asistenta care l-a luat în primire, Alma Acevedo, a verificat în baza de date a Autorităţii federale de Imigraţie şi Graniţe din SUA (ICE) şi a aflat că tatăl bebeluşului era deţinut într-un centru federal din Pearsall, Texas. Acevedo a reuşit să dea de mama copilului cu care a ţinut legătura săptămânal.

A durat luni de zile până când părinţii au putut să-l vadă din nou pe Constantin. Înainte de aceasta, tatăl său a fost trimis la evaluare psihiatrică într-un centru de detenţie a imigranţilor din Texas pentru că nu se mai oprea din plâns, iar mama bebeluşului a fost spitalizată cu hipertensiune provocată de stres. La două luni după reţinerea sa, un ofiţer de la serviciul de imigraţie a venit la Mutu cu o ofertă: dacă renunţa la cererea de azil în SUA, urma să fie deportat în România împreună cu bebeluşul Constantin. Bărbatul a acceptat şi, la începutul lui iunie 2018, a fost eliberat şi deportat fără copilul său în România.

Constantin a fost dat în îngrijire unei familii din clasa de mijloc din Michiganul rural, scrie The New York Times, fiind trimis în cele din urmă acasă pentru reîntregirea familiei, în iulie 2018, în urma unei hotărâri judecătoreşti. Avea deja 9 luni şi îşi petrecuse cea mai mare parte din viaţă în custodia guvernului SUA. Repatrierea a fost făcută după ce administraţia Trump a revenit asupra ordinelor privind politica separării familiilor, după un val de reacţii foarte critice din partea publicului. Acum, în vârstă de un an şi jumătate, bebeluşul încă nu este în stare să meargă singur şi să vorbească.

Potrivit The New York Times, familia Mutu vrea despăgubiri din partea Statelor Unite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Adică niște rromani cerșetori au vrut sa meargă la cerșit in Times square dar le-a stat ICE in cale… și acum “Potrivit The New York Times, familia Mutu vrea despăgubiri din partea Statelor Unite.”

  Iar pentru asta e vinovat Trump, nu legea data de obombo in 2012… știri de cacat

  • Bai Vasile, tu esti ba?

  • Ar fi trebuit sa se informeze inainte cum sta treaba in SUA. Se stie cum se procedeaza cu minorii, este informatie mediatizata. Americanii sub Trump nu sunt prostii lumii ca Vesticii nostri ipocriti. In locul lor ii trimiteam direct in Romania cu primul avion!

  • Și bai amaratule, dacă tu ai copii și ii înveți gramatica și limba aia care o chinui tu, ar trebui sa fie separați de tine:)) hai ca esti esti haios, da-te-n ma-ta cur de pișicher

 2. Macar de-ar injura corect…Jesus…

 3. Eu cred ca “eu” este profesor de limba romana si doctorat in filosofie!

 4. Poate ma lamureste si pe mine cineva, aia vor despagubiri de la SUA pentru ca plodul nu stie sa mearga si sa vorbeasca la UN AN SI JUMATATE?

 5. Poate ma lamureste si pe mine cineva, aia vor despagubiri de la SUA pentru ca plodul nu stie sa mearga si sa vorbeasca la UN AN SI JUMATATE? Deci asta e tare de tot :))))) Nu cumva aveau pretentia sa recita poezii si sa faca balet la un an jumate? Sunt foarte multi copii care incep sa mearga si sa vorbeasca dupa doi ani si stiti ce? se dezvolta perfect normal si unii chiar ies genii, ca sa nu spun ca pana la urma e de 9 luni cu parintii lui, nu-i asa? Asta e partea inatai, iar partea a doua e: cand s-au dus la cersit prin tari straine cu plodul dupa ei nu s-au gandit? Mai oameni buni, hai dracului sa ne mai revenim si noi sa nu luam numai drepturile pe care le avem in viata asta, sa mai luam si obligatiile si raspunderile si asumarile.

 6. Unii trec granita ilegal, se aplica legea facuta de președintele Obama si Trump este scos vinovat. Jurnalism.

 7. Nu s-a fost făcut pînă acum țigan de un an și jumate care să nu vorbească măcar „dă tanti și mie-un leu!”. Așa ca NYT minte.
  P.S. Dar e de reținut că se pregătesc să dea lovitura: nu se mai încurcă cu mărunțiș, cerșesc direct de la guvernul SUA!

 8. Mai rar văd articole cu așa puține informații și termeni vagi pentru a descrie o situație legală cu cauze umane destul de nefericite întradevăr. A ajuns să fie mai nou încălcarea și mai exact aplicarea legii ceva controversat doar în contexte saturate de partizanat politic.

  „Repatrierea a fost făcută după ce administraţia Trump a revenit asupra ordinelor privind politica separării familiilor”
  „a se reveni” asupra legii aplicate și pe vremea președintelui Obama înseamnă „politica separării”? cu ce e asta mai diferit decât termeni vagi precum „abuzurile din justiție” sau „dosare politice”?
  sursa: https://www.apnews.com/a98f26f7c9424b44b7fa927ea1acd4d4

  „…după un val de reacţii foarte critice din partea publicului. Acum, în vârstă de un an şi jumătate, bebeluşul încă nu este în stare să meargă singur şi să vorbească.”
  Partea asta e totală, dacă jurnalismul ar putea avea un fel de populism așa ar arăta, foarte superficial, chiar penibil.

 9. Romanii se cred abuzati deoarece nu sunt obisnuiti cu respectul legii.

 10. O lege care desparte copiii de parinti – indiferent de etnie – in conditiile in care parintele nu reprezinta un pericol pentru copil, este o lege criminala. Efectele separarii de parinti pot fi grave pentru copil si recuperarea poate sa dureze multi ani. Nu are nicio vina copilul ca parintii au incercat sa intre ilegal in tara. Nu era firesc sa fie lasat copilul cu mama macar?

  • In SUA, psihologii din scoli ii trag de limba pe copii si la cea mai mica agresiune a parintelui ii despart fara drept de judecata. Multi romani ce nu se pot abtine la ”atrocitati” in familie nu-si ia copiii cu ei pentru a nu fi confiscatl de statul american.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.