G4Media.ro

Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost luat de o…

Sursa foto: IGSU / Facebook

Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost luat de o viitură în judeţul Neamţ, iar un altul, căzut de pe un podeț rupt, este căutat în Bacău / Un sat este izolat în Vrancea

Un bărbat de 78 de ani din judeţul Neamţ a murit, vineri, după ce a fost luat o viitură produsă în localitatea Almaş, el fiind scos de pompieri din apă şi supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat. În judeţul Bacău, este căutată o persoană care a căzut în apă după ce podeţul pe care se afla s-a rupt. În Vrancea, zece muncitori surprinşi de creşterea nivelului apelor s-au refugiat într-o remorcă, scrie News.ro.

„Din păcate avem două persoane, una dispărută la Bacău care traversa un podeţ care s-a rupt şi a căzut în apă, o altă persoană care nu ştim împrejurările, dar… la Neamţ, unde se afla sub manevre de resuscitare. Mai avem în judeţul Vrancea zece persoane, zece muncitori într-o localitate care lucrau şi au fost suprinşi de apă care a crescut şi s-au refugiat într-o remorcă şi pompierii se ocupă de salvarea lor”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

El a adăugat că din punct de vedere hidrologic sunt sub atentă monitorizare zonele Vrancea – râul Putna, Bacău, Buzău.

Potrivit ISU Neamţ, pompierii au fost anunţaţi, printr-un apel la 112, despre faptul o persoană a fost luată de viitură în localitatea Almaş din comuna Gârcina, acolo deplasându-se pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ cu o o autospecială complexă pentru intervenţie cu o barcă şi o autospecială pentru stingere.

Persoana – un bărbat de aproximativ 78 de ani – a fost scoasă din pârâu şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă la finalul acestora medicul de pe ambulanţa SAJ a declarat decesul bărbatului.

O viitură pe râul Zăbala s-a produs, vineri după-amiază, în Vrancea, astfel că drumurile de acces spre satul Brădăceşti, comuna Nereju, au fost distruse. Ulterior, Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că a fost amenajată o punte de lemn, peste podul de beton aflat în construcţie, pentru circulaţia pietonilor, scrie News.ro.

Sursa foto: IGSU / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Iarăsi autoritățile au fost luate prin surprindere!
    Primarii sunt la băută!
    Prefecții cu anantele!
    Presedintii de C. J. sunt degeaba!