G4Media.ro

Un bărbat din India care muncea ca sezonier în Italia a murit…

sursa foto: Captura video

Un bărbat din India care muncea ca sezonier în Italia a murit la două zile după ce a fost abandonat de angajator, cu un braț tăiat / Bărbatul a suferit un accident de muncă și a fost abandonat în condiții foarte grave

Un indian care muncea ca sezonier în agricultură în apropiere de Roma a decedat miercuri, la două zile după ce a fost abandonat de către angajatorul său cu un braţ tăiat în urma unui accident de muncă, relatează France Presse, conform Agerpres.

„Muncitorul agricol indian, care suferise un grav accident şi fusese abandonat în condiţii extrem de grave, a decedat”, a declarat miercuri ministrul italian al muncii, Marina Calderone, luând cuvântul în parlament, denunţând „un act de barbarie”, pe lângă faptul că bărbatul de 30 de ani „lucra fără un contract în regulă”.

„Cerem adevăr şi dreptate” pentru moartea lui Satnam Singh, a transmis miercuri într-un comunicat Cecilia Guerra, o responsabilă a Partidului Democrat din Italia (PD, de centru-stânga), denunţând „violenţa condiţiilor în care Singh a fost constrâns să lucreze”.

Încă de luni, Federaţia muncitorilor din industria agricolă din Italia (FLAI) a semnalat că unui muncitor indian „care se ocupa de tăierea fânului i-a fost smuls un braţ de o maşină, el suferind şi alte fracturi grave”.

„În afară de oroarea accidentului, trebuie adăugat şi faptul că, în loc să fie salvat de angajator, el a fost aruncat ca un sac de gunoi în apropierea domiciliului său”, a denunţat Federaţia.

„Partenera şi prietenii lui ne-au contactat, apoi au sunat la urgenţe. El a fost transportat cu un elicopter la un spital din Roma, dar a decedat la mijlocul zilei” de miercuri, a precizat comandamentul carabinierilor din Latina, un oraş situat la aproximativ 60 km sud-est de Roma, unde a avut loc accidentul.

O anchetă a fost deschisă pentru neacordare de ajutor şi omucidere involuntară.

Latina este o regiune agricolă unde muncesc foarte mulţi imigranţi, între care mulţi indieni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează