G4Media.ro

Un bărbat a fost omorât de un robot responsabil cu ridicatul cutiilor…

sursa foto: captura video

Un bărbat a fost omorât de un robot responsabil cu ridicatul cutiilor de legume, în Coreea de Sud / Robotul l-a strivit pe bărbat pentru că nu ar fi reușit să-l deosebească de cutiile de alimente

Un bărbat a murit strivit de un robot în Coreea de Sud, după ce acesta nu a reușit să îl deosebească de cutiile de alimente pe care le manipula, relateazî BBC, citând rezultatele unor rapoarte. Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul, un angajat al unei companii de robotică în vârstă de 40 de ani, inspecta robotul.

Brațul robotizat, confundându-l pe bărbat cu o cutie de legume, l-a prins și i-a împins corpul pe banda transportoare, zdrobindu-i fața și pieptul, a declarat agenția de știri sud-coreeană Yonhap.

El a fost transportat de urgență la spital, dar a murit ulterior.

Potrivit Yonhap, robotul era responsabil cu ridicarea cutiilor de ardei și transferul lor pe paleți.

Bărbatul verificase funcționarea senzorilor robotului înainte ca acesta să fie testat la uzina de sortare a ardeiului, în  provincia Gyeongsang din Coreea de Sud. Testul fusese planificat inițial pentru 6 noiembrie, dar a fost amânat cu două zile din cauza unor probleme cu senzorul robotului. Bărbatul, un lucrător al companiei care a fabricat brațul robotizat, a efectuat verificări asupra mașinii până târziu în noapte de miercuri, când aceasta s-a defectat.

În martie, 2023, un alt sud-coreean în vârstă de 50 de ani a suferit răni grave după ce a fost prins de un robot în timp ce lucra la o fabrică de piese auto.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu avea ce sa caute in zona de lucru a robotului in mod auto , ce sa inspecteze ?

  2. mai se mai intampla si greseli, tovarasi. dar, in mod judicos privind, in mod autocritic dar si constructiv, societatea multilateral robotizata este vitorul!

  3. Ardeiu mic,coreanu mic..poate si îmbrăcat in verde…

  4. Muschii mei minte nu are.