G4Media.ro

Reținut după ce ar fi pretins zeci de mii de euro unui…

Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Reținut după ce ar fi pretins zeci de mii de euro unui bărbat acuzat de tentativă de omor / A cerut 20 de mii de euro pentru a obține clemență de la judecătorii Curții de Apel București  

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), trimisă anterior în judecată de către procurorii anticorupție, suma de 20.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o, prin intermediari, asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti și că-i va determina pe aceștia să dispună față de martor înlăturarea măsurii preventive a controlului judiciar și, ulterior, achitarea sau aplicarea unei condamnări cu suspendare.

Inculpatul ar fi primit de la o rudă a martorului suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție au dispus în 22 martie reținerea și trimiterea în judecată a unui avocat din Ialomița și a două persoane pentru trafic și cumpărare de influență.

Dosarele au fost trimise în judecată la CA București și Tribunalul Giurgiu, cu propunere de menținere a arestării, pentru trafic și cumpărare de influență.

B.Ș.G., avocat în cadrul Baroului Ialomița, este cercetat în stare de arest la domiciliu, iar alte două persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.
Avocatul din Baroul Ialomița, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată în stare de arest preventiv pentru tentativă la omor, 7.000 euro pentru el și între 15.000 – 30.000 euro pentru alții, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București și că-i va determina pe aceștia să dispună cercetarea martorului în stare de libertate.

A lăsat să se creadă că decizia de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, dispusă de judecători față de persoana cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, a fost rezultatul acțiunilor sale, avocatul ar fi primit de la o rudă a martorului sumele de 7.000 euro pentru sine și 10.000 euro pentru alții, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Alte două persoane ar fi pretins de la aceeași persoană cercetată pentru tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 – 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București și că-i va determina pe aceștia să dispună față de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare).
După mai multe „negocieri”, s-ar fi stabilit ca martorul să-i remită inculpatului L.P. sumele de 7.000 euro pentru sine și 20.000 euro pentru alții, din care acesta ar fi și primit o primă tranșă de 1.000 euro de la o rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remiși la o dată ulterioară.
”În contextul menționat mai sus, la data de 09.03.2024, inculpatul L.P. ar fi primit de la aceeași rudă a martorului suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, anunță procurorii.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare Curții de Apel București respectiv Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauze.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Deci atât costă o crimă in Justiția Alinutei!

  2. Iar exista flagrant după turnătorie privind mita pentru judecători unde turnatul/cercetatul nu este lăsat încă o vreme in libertate dar urmărit pentru a se vedea unde urma sa dea șpaga mai departe. Cum toarnă unul o șpaga pentru judecători cum e oprita acțiunea înainte sa se vadă dacă banii chiar ajung la un judecător și dacă da la care.

  3. Cică „B.Ș.G., avocat în cadrul Baroului Ialomița, este cercetat în stare de arest la domiciliu”.
    De ce nu se da numele avocatului?