G4Media.ro

Un avion aproape gol a decolat din Kabul, în contextul în care…

Un avion aproape gol a decolat din Kabul, în contextul în care mii de afgani încă așteaptă să părăsească țara / Soldații americani ar fi interzis accesul mai multor persoane

O fotografie ce ilustrează un avion aproape gol plecând din Kabul, postată de un jurnalist CNN, a fost distribuită masiv pe Twitter.

Jurnalistul Alexander Marquardt scrie că avionul avionul este unul dintre cele trei închiriate de George și Maria Abi-Habib, cofondatori ai firmei de dezvoltare din Washington, Sayara International, care a lucrat mult timp în Afganistan.

George Abi-Habib este citat de Wall Street Journal (WSJ) spunând că avionul a fost închiriat pentru a duce afganii în Uganda, dar a întâmpinat obstacole pe aeroportul din Kabul. Soldații americani care se ocupă de operațiunea de evacuare au refuzat să permită afganilor să intre în avion. O femeie din Uganda s-a târât printr-o conductă de canalizare pentru a ajunge în aeroport, a declarat Abi-Habib pentru WSJ.

El a spus că, după zile în care a încercat fără succes să rezolve problemele, avionul cu 345 de locuri a trebuit să zboare din Kabul cu doar 50 de pasageri. „Nu ne putem aștepta ca toată lumea să se târască printr-o conductă de canalizare în siguranță”, a spus Abi-Habib.

Wall Street Journal relatează că un lucru similar s-a întâmplat cu un zbor charter cu destinația Ucraina. Aproximativ 40 de femei afgane vulnerabile programate să ia zborul le-a fost refuzat accesul în aeroport de către soldații americani. După două zile, avionul de 240 de locuri a decolat cu 70 de locuri goale, susține Stacia George de la Carter Center.

Sursa foto: Twitter/ Alexander Marquardt – @MarquardtA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. … americani nu sunt acolo ca sa ia toți ciuhapii din Afganistan. Și așa au luat prea mulți. Prioritate au cetățenii americani. Restul sa stea sa “își apere țara” nu sa vina la ajutoare sociale. Animale neevoluate.

    • Se vede din comentariul tau cat de evoluat esti si tu.

    • Se vede ca nu sti despre ce vorbești…pana acum au fost evacuați 70000 de oameni…doar câteva mi sunt americani restul sunt afgani….

    • Așa este,toate țările europene sunt pline de ei,stau și cerșesc la semafoare sau magazine. NU LE PLACE MUNCA. Nu vor să se integreze!

  2. Așa este cum declară antivorbitorii,dar americanii și ceilalți, ce au căutat în Afganistan?