G4Media.ro

Un an de la incendiul de la spitalul din Piatra Neamț/ Peste…

sursa foto: Exploziv TV Neamț

Un an de la incendiul de la spitalul din Piatra Neamț/ Peste 100 de audieri. 18 expertize medico-legale, 6 expertize genetice, 5 percheziţii informatice. Nicio concluzie

Asociaţia „Dăruieşte viaţă” arată că, la un an de la incendiul de la Piatra Neamţ, când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean a ars în totalitate, nu există „nicio concluzie”, informează News.ro. Reprezentanţii asociaţiei adaugă că Secţia ATI modulară realizată din donaţii şi sponsorizări a fost finalizată în 26 de săptămâni.

„Un an de la incendiul din Piatra Neamţ când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean a ars în totalitate. 10 oameni şi-au pierdut viaţa în acea noapte. Un spital judeţean a rămas fără inimă şi a funcţionat doar cu câteva paturi de terapie intensivă improvizate pe alte secţii. Ce s-a întâmplat de atunci până acum? Conform relatărilor media, mii de documente au fost ridicate de la spital. Peste 100 de audieri. 18 expertize medico-legale. 6 expertize genetice. 5 percheziţii informatice. Nicio concluzie”, au scris reprezentanţii Asociaţiei „Dăruieşte viaţă”.

Aceştia au adăugat că Spitalul Modular ATI Piatra Neamţ a fost amenajat în 26 de săptămâni.

„În 26 de săptămâni, am construit Spitalul Modular ATI Piatra Neamţ, alături de +10.500 donatori şi +400 companii. Din septembrie, funcţionează la capacitate maximă. 176 de pacienţi în stare gravă au beneficiat de îngrijire medicală la standarde europene, iar 38 de cadre medicale lucrează aici în condiţii de siguranţă. #aşaseface un Spital Modular, cu centrală de tratare a aerului, platformă de gaze medicale, sistem de alertă în caz de incendiu etc.”, a arătat Asociaţia.

Asociaţia ”Dăruieşte viaţă” a finalizat, în iulie, Secţia ATI modulară de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după o investiţie de peste 2,7 milioane de euro, realizată din donaţii şi sponsorizări. Secţia modulară a fost predată unităţii medicale. Secţia ATI a spitalului a fost distrusă în incendiul din noiembrie 2020, iar spitalul funcţiona cu doar şase paturi ATI.

sursa foto: Exploziv TV Neamț

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Romania educata unde iei foc in spital!

  Vptati psd si pnl ca sa muriti in spitale

 2. Cine i-a omorat pe oamenii astia? 20 de ani de nepasare in Sanatate.

 3. Procurorii sefi ai lui Predoiu sunt foarte eficienti: Scutea, Licu, Hosu. Toti sunt adevarati gropari de dosare: omoruri, incendii, Revolutie, 10 august, Mineriada etc. Felicitari lui Predoiu si vuvuzelei lui Ioana Ene Dogioiu, coloneleasa propagandista care ii lauda opera.

 4. Noi nu am inchis nici un capitol de 30 de ani, revolutie, mineriade, 10 august…fara numar…..
  Voi chiar credeti ca se inchide subiectul dupa 1 an!?
  Pentru ca de 30 de ani munca la stat este statul la stat!
  Eu nu inteleg cum se rezolva un caz, cat dureaza? pana iesi la pensie!?

 5. Stat esuat de un popor debusolat populat.

 6. Cum nicio concluzie? Concluzia e clara: ii doare iar fix in cot si se p*sa iar fix in capul nostru.

 7. Tot asa o sa intarzie si dosarul lui Florin si Werner, cand vor fi anchetati pentru genocid.

 8. Tergiversarea e de fapt o favorizare a inculpatilor. Iar injustitia romaneasca o prefera la greu, in defavoarea dreptatii…

 9. Pentru făcături secrete nu există concluzii.

 10. Ce va este greu de inteles? Mai au de anchetat si judecat („marmelat”) dosarul inca cel putin 29 ani dupa care il reantorc spre reanchetare.