G4Media.ro

Un agent FBI acuzat de partizanat politic și de suprimarea laptopului lui…

Sursa foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Un agent FBI acuzat de partizanat politic și de suprimarea laptopului lui Hunter Biden părăsește instituția

Un agent FBI care a fost acuzat de partizanat în gestionarea anchetei privind laptopul lui Hunter Biden a demisionat. Agentul special adjunct al FBI, Timothy Thibault, nu mai este în cadrul biroului, potrivit Fox News.

Thibault s-a pensionat în weekend, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune. El a fost condus afară din clădire vineri, aceasta fiind procedura standard, potrivit sursei.

Numele lui Thibault a apărut în presă pentru presupusul partizanat și pentru acuzațiile că ar fi încercat să intervină în ancheta legată de Hunter Biden.

Thibault a fost nominalizat de către Chuck Grassley, membru al Senatului pentru probleme judiciare, într-o scrisoare din 18 iulie adresată directorului FBI, Christopher Wray, și procurorului general Merrick Garland. Grassley a citat denunțători care au afirmat un model de partizanat politic din partea unor oficiali de rang înalt, inclusiv Thibault.

Potrivit lui Grassley, denunțătorii au declarat că angajații DOJ și FBI trebuie să urmeze liniile directoare stricte de predare a faptelor substanțiale pentru a deschide o investigație și că Thibault nu a respectat aceste linii directoare.

„După cum știți, agentul special adjunct responsabil Tim Thibault nu este singurul agent FBI părtinitor politic din cadrul biroului din Washington”, a scris Grassley. El a adăugat că „FBI răspunde în fața Congresului și a poporului american”.

În timpul unei audieri a Comisiei juridice a Senatului la începutul acestei luni, directorul FBI, Christopher Wray, a calificat acuzațiile denunțătorilor drept „profund tulburătoare”. El a promis că denunțătorii vor fi protejați și l-a înlăturat pe Thibault din funcția de supervizor.

Thibault a fost unul dintre cei 13 agenți speciali asistenți responsabili la biroul din Washington. El nu a fost implicat la niciun nivel în raidul FBI la proprietatea Mar-a-Lago a fostului președinte Trump la începutul acestei luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Acum sunt denuntatori, nu avertizori de integritate.

 2. Ce bun era FBI-ul când îi sabota campania lui Hilary, nu?

  • Sunt curios sub ce nick vei comenta când însărcinatul va fi republican. Personaj de-al lui Dostoievski.

  • Vezi ca ai incercat sa scrii Trump, dar ti-a iesit Hillary.

  • FBI-ul a declanșat public o anchetă cu 11 zile înainte de alegerile din 2016, o anchetă care n-a descoperit nimic ilegal, rusule.

 3. Maurul wok ist si-a facut datoria, acum poate sa dispara, binenteles cu ceva conturi grase offahore, ce pa na ra ma…

 4. Ca si judecatorul ala care a respins cercetarea plagiatului lui mCiuca si apoi s-a pensionat.
  Sau ca procurorii si judecatorii care se pensioneaza pe sume generoase de indata ce incep sa fie cercetati.

 5. tre sa fii nebun sa crezi ca mai exista politician cinstit in lumea asta. bine , poate doar usr ul ca ei sunt spuma laptelui

 6. Cu pensie grasa, metoda care o folosesc si mioriticii. Coruptia yancheilor este endemica.

 7. Același site? redacție? Ziar? Care spune „suprimarea laptopului” spune și „partidul extremist AUR”. Haideți, bre!… Dacă vreți să aveți vreo șansă, învățați să gândiți și apoi limba română (da, aia tradițională).

  • Hopa, s-au trezit nuntașii!
   Cât a plătit, mânca-v-aș, Georgel că s-o recupereze pe Ilinca, după tradiție, la miezul nopții? Un cocoșel ?