G4Media.ro

Un adolescent român joacă de la 14 ani în derby-urile Barcelona –…

Sursa foto: Arhiva personală / Marc Angelescu

Un adolescent român joacă de la 14 ani în derby-urile Barcelona – Madrid, la polo / Este membru MENSA (IQ 155) și unul dintre vârfurile polo-ului juvenil românesc / ”Îl ajută și în sport faptul că are un IQ foarte mare”

Marc Angelescu este la 14 ani unul din principalii jucători de polo ai clubului Club Natacio Barcelona și, totodată, cel mai bun marcator al naționalei U15.

La Campionatul European U15 din 2023 de la Podgorica (Muntenegru) deși România s-a clasat pe locul 11, Marc Angelescu a devenit cel mai bun marcator al Campionatului European, marcând 35 goluri pentru România.

Performanțele adolescentului nu se opresc însă aici. Este de la membru al MENSA, cu un IQ de 155, iar inteligența sa o folosește și în partidele de polo, spune Cristian Olteanu de la Asociația Luceafărul Libertății.

”Se antrenează cu echipele se seniori, acum. Este foarte, foarte bun și îl ajută faptul că are un IQ foarte mare. În momentul în care gândești cum să faci lucrurile în apă, strategic, totul este inteligență. Săptămâna aceasta va juca în finala campionatului Spaniei, la categoria de vârstă Under 15, între Barcelona și Madrid. Acum, echipa lui a jucat cu Real Canoe din Madrid și a câștigat cu 11 la 6. Marc a înscris 5 goluri”, spune Cristian Olteanu.

Performanța lui Marc este cu atât mai importantă cu cât el stă în Spania, singur, fără părinți. Urmează școala acolo, în limba spaniolă, engleză și catalană, iar faptul că are totuși o vârstă mică el nu este remunerat de clubul din Spania. ”Părinții trebuie să suporte tot”, subliniază Cristian Olteanu.

”Când a inceput să joace polo pe apă, cea mai arzătoare dorință a lui era să devină atât de bun, încât să joace într-o zi un meci împotriva echipei de la Club Natació Barcelona”, susțin părinții săi.

Între timp a ajuns să joace polo chiar pentru acest club, actualmente fiind jucător titular în echipa de polo a Clubului Barcelona, atât la categoria lui de vârstă, cât și la categoria de vârstă U18.

Invitația oficială din partea Clubului Barcelona a primit-o în data de 20 iunie 2022, exact de ziua lui de naștere, când a împlinit 14 ani.

Marc își dorește în continuare să devină medic și a fost admis la prestigioasa școală internațională „Princess Margaret” din Barcelona, prima școală care a implementat sistemul de Bacalaureat Internațional (IB system) în Barcelona, studiind în trei limbi straine: engleză, spaniolă și catalană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Super, bravo lui!

  2. E o onoare pentru România că dorește să ne reprezinte. (el poate reprezenta Spania sau alte tari)

  3. Doar Ciolacubse pricepe la cubde toate.
    Ăstia care-si vad de treaba lor nu (ne) ajuta cu nimic. Vezi Halep…

  4. Iar ne lăudăm cu reușitele unui român aruncat împreună cu familia lui peste granițele noastre de ”reușitele” economiei pesedace, de 33 ani.