G4Media.ro

ULTIMA ORĂ A treia dronă prăbușită în România, similară cu cele folosite…

Sursa: Wikipedia

ULTIMA ORĂ A treia dronă prăbușită în România, similară cu cele folosite de armata Rusiei. Drona, găsită la circa 8 km de Tulcea

A treia dronă prăbușită în România și găsită miercuri de militari la circa 15 km de granița cu Ucraina, lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea, este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a anunțat miercuri Ministerul Apărării Naționale. Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Rezultatul a fost comunicat după primele teste realizate de echipa mixtă de cercetare și verificare. ”Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident”, arată MApN.

Ministerul Apărării Naționale arată că ”atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”.

Context

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române a identificat miercuri în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufăru și Victoria din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Comunele Nufăru și Victoria sunt situate la câteva zeci de kilometri de granița cu Ucraina, pe Brațul Sfântu Gheorghe.

Dacă se confirmă că fragmentele găsite de militari aparțin unei drone, ar fi cea de-a treia dronă utilizată în războiul din Ucraina găsită pe teritoriul României în două săptămâni.

Diferența majoră e că celelalte două drone au fost găsite în localitatea Plauru (Tulcea), pe malul Dunării, la câțiva metri de granița cu Ucraina.

Forțele militare ruse atacă constant în ultimele săptămâni portul ucrainean Izmail.

Un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Resturile primei drone găsite pe teritoriul României, în zona localității Plauru, la începutul lunii septembrie, se află în zona de graniță cu Ucraina. Resturile care au fost identificate astăzi se află în zona localităților Nufăru și Victoria, la 22 de km de Plauru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Oficial am cam pus-o.. sper totusi sa nu fie nebuni rusii..

  2. E abia începutul. Cine știe câte vor mai urma. Va deveni un fapt banal, mai ales daca nu vor fi victime.

  3. asatea sigur n-aveau la bord macar cateva cartuse de tigari?

  4. Astea sunt rezultatele realizarilor mizerabililor care au votat mizerabili 30 de ani si cu cireasa de pe tort KK WC iohanis care a pus laurii incompetentilor corupti ajunsi sa conduca tot