G4Media.ro

UE vrea să cambată teoriile conspiraționiste despre o legătură între 5G şi…

UE vrea să cambată teoriile conspiraționiste despre o legătură între 5G şi răspândirea COVID-19

Statele Uniunii Europene mizează pe 5G pentru stimularea creşterii economice şi vor să combată teoriile conspiraționiste care fac o legătură între tehnologia wireless şi răspândirea noului coronavirus, care au dus la incendierea echipamentelor 5G în mai multe locuri, transmite Reuters, citată de News.ro.

Potrivit organizaţiilor de lobby în telecomunicaţii ETNO şi GSMA, astfel de alarme false au avut ca rezultat peste 140 de atacuri prin incendiere împotriva infrastructurii, cum ar fi antenele de telefonie mobilă din 10 state europene şi atacuri împotriva muncitorilor de întreţinere.

În Marea Britanie au avut loc 87 de incendieri şi în Olanda 30, fiind raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania.

Potrivit unui document al UE obţinut de Reuters, statele membre şi-au exprimat îngrijorarea legată de răspândirea dezinformărilor referitoare la reţelele 5G, într-o videoconferinţă care a avut loc vinerea trecută.

Consiliul de miniştri ”a afirmat importanţa combaterii răspândirii dezinformărilor legate de reţelele 5G, în special cele potrivit cărora aceste reţele reprezintă un risc pentru sănătate sau au legătură cu COVID-19”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins aceste acuzaţii, afirmând că virusurile nu pot călători prin unde radio sau prin reţele mobile şi că boala COVID-19 s-a răspândit şi în ţări fără reţele 5G.

Comisia Europeană a respins la rândul ei astfel de afirmaţii. UE consideră că 5G poate fi un mijloc de redresare a economiei după coronavirus şi de a concura mai bine cu SUA şi China.

Sursa: News.ro

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mi-au spus niște colegi aici, la obregia ca e adevarat. Cine sunt eu sa nu-i cred pe napoleon, ramses și bad@ cel adevărat? Dar cel mai mult o cred pe Manuela. Ea e lumina mea. Și cu stânga ma înțeleg, dar e mai greu…

  2. UE combate caii verzi pe pereți in loc sa combata organizațiile obscure de crima organizata instituțională din statele membre.

    • Asta e una, pe de altă parte, rațiunea se dezvoltă prin educație, nu prin combatere. Când combate homeopatia, tot felul de bălării de tratamente, sau credinta in zei?

  3. Legatura dintre CoViD si 5G e clar o aberatie promovata si raspandita la maxim pe retele de socializare si youtube de catre cei cu interese in piata 5G si este menita sa discrediteze celelalte temeri, rationale, care privesc folosirea 5G pe scara larga.

  4. Statele Uniunii Europene trebuie sa devina formula oficiala de adresare pentru uniunea europeana.

    De ce? Pentru ca exprima mult mai personal si mai bine realitatea de fapt .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.